tismawajewendband viert 25e verjaardag in een nieuw jasje

“25 jaar geleden waren we nieuw, gek en anders. Je moest die gezichten zien als wij begonnen te spelen!” glundert Marjan Middendorp, oprichtster en voorzitter van de club. “Geweldig! We hebben de mooiste optredens gehad, met wat bluf kwamen we overal: bijna óp de finishlijn van de Elfstedentocht in 1997, op het podium bij Gerard Joling en Lee Towers, op de piste in Winterberg, in Thialf, Ahoy, Oostenrijk, op de stranden van Spanje, van Maastricht tot Groningen op privé feesten en inmiddels zijn we een groot begrip op Oerol”.

In de tussentijd zijn er vele, vele soortgelijke straatorkesten bij gekomen en is de band toe aan een frisse wind. “Mensen kijken niet meer op van een straatorkest dat niet alleen dweilmuziek speelt. Daarom gooien we het roer radicaal om zodat we op onze 25e verjaardag weer die hippe, gave, vernieuwende, gekke band zijn waar mensen van opkijken”.

Wat dat inhoudt? In een aantal brainstormsessies kwamen tal van ideeën langs. “Die zijn we nu aan het uitwerken. Van kleding tot repertoire tot theater, alles wordt onder de loep gehouden en opnieuw opgetuigd of radicaal veranderd. Dan merk je direct dat je met muzikale creabea, idiote mafkezen aan tafel zit. Wat een creativiteit kwam er op tafel!”. Aan enthousiasme en ideeën dus geen gebrek. Waar nog wel gebrek aan is, zijn trompettisten. Omdat bijvoorbeeld Han Reinders, al 25 jaar trompettist bij de band, nu stopt omdat hij zijn handen vol heeft aan het voorzitterschap van Rohda Raalte.

“We hopen dat we met onze spetterende formule een aantal nieuwe trompetters enthousiast kunnen maken. Graag jong, maar het mag ook oud! Dik, dun, het maakt niet uit. We willen weer 25 jaar vooruit! We worden echt een band anno 2017, met muziek van nu: Pop, Rock, Dance, Urban, Metal, Soul, Blues en R&B, gelikte trendy outfits en gave optredens. Trompettalent is van harte welkom om een keer te komen kijken!”. Ander muzikaal of creatief talent trouwens ook, en dat kan alle kanten op, want zoals we ‘tIsmawajewendband kennen: niks is te gek!

Kijk voor meer informatie op staging2.tismawajewendband.nl of mail naar info@tismawajewendband.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.