tip van energieloket salland zijn de ventilatieroosters schoon

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Ventileren is belangrijk. Door er in te leven, vervuil je lucht. Je stoot bijvoorbeeld CO2 en vocht uit. Dat moet vervangen worden. Met verse buitenlucht. Want je wil zuurstof terug. En minder vochtige lucht, want al die vocht, dat moet je allemaal maar mee verwarmen.

Handmatig ventileren is lastig. Je zet het rooster altijd te laat open en je doet het te laat weer dicht. Mechanisch ventileren is de oplossing. Maar zo’n ventilator moet wel schoongemaakt worden. Na een jaar is daar zoveel lucht door gegaan dat ie verstopt raakt, ook al omdat er insecten zijn die juist dat soort plekjes zo lekker vinden.

Er zijn verschillende soorten mechanische ventilatie. Van een door de overheid verplichte centraal afzuigsysteem tot een sensorensysteem dat roosters boven een raam bedient bij een teveel aan CO2- en vocht. Dampopen muren helpen ook. Die verleggen het punt van ‘teveel’.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.