tip van energieloket salland wat dempt zon gordijntje nog

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Inderdaad, een gordijn dempt nogal. Daarom zijn die dingen in aanleg ook bedacht. Gaandeweg – omdat energie geen probleem was – werden gordijnen sierelementen. Er werden zelfs gordijnen bedacht niet eens meer dicht konden, het werden reepjes stof ter decoratie langs de ramen. Vanaf die tijd heeft Nederland bij buitenlanders onder de naam het land te zijn waar ze ’s avonds de gordijnen niet dicht doen…

Herstel het gordijn in ere. Trek ze dicht. Net als dat vroeger de luiken dicht gingen, moeten we eigenlijk ’s avonds de gordijnen weer dicht doen. Dat scheelt enorm veel temperstuurverlies

En omdat zo’n gordijntje nogal dempt, kun je dat ook gebruiken om tocht tegen te gaan bij de voordeur (trek hem ook achter je dicht als in de voordeur stat te praten), bij de kelderdeur, of rondom het trapgat naar boven.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.