tip van energieloket salland je huis isoleren doe je nu

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Vanuit het Energieloket willen we het energieverbruik graag omlaag hebben, omdat dat beter is voor het milieu. Hoe minder CO2 we uitstoten, hoe beter we beschermd blijven tegen de zon. Maar voor de particulier kan is er nog een heel belangrijke reden: de meters in de meterkast lopen trager rond en dat kan een boel geld schelen!

In deze septemberdagen is het ’s avonds op de bank al lekker als je even een extra kledingstuk aantrekt of een dekentje over je heen gooit als je op de bank zit. Je stelt daarmee uit dat je de verwarming al weer op volle toeren zet.

Een onderzoekje naar die koude hoeken en punten in je huis die je je nog kunt herinneren van afgelopen winter, kan ook heel veel opleveren. Soms is een stopcontact zo in de muur gezet dat er een – zoals dat heet – koudebrug is ontstaan van binnen naar buiten. Misschien kiert een deur. En kijk ook eens naar de overgang van het dak naar de vaste muur. Dat zijn allemaal punten waar de warmte makkelijk naar buiten kan en de kou naar binnen. Dat is twee keer jammer.

De energievakmannen van het Energieloket weten die plekken trouwens precies aan te wijzen!

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.