tip van energieloket salland doe gewoon de gordijnen dicht

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

“Jullie in Nederland laten de gordijnen altijd open. Als je door de straten loopt, kun je gewoon zien op welke zender te de tv staat.” Dat is een opmerking van een verbaasde inwoner van Moskou die ons land bezocht. En verdomd, als je er op gaat letten: niet iedereen, maar toch heel veel mensen doen de gordijnen niet dicht. En dat is jammer, want je hoeft voor- en achtertuin niet te verwarmen!

Gordijnen heb je voor de privacy, je hebt ze voor ‘de mooi’, maar ze zijn van oorsprong bedoeld voor de temperatuur. Buiten luiken, binnen gordijnen. Die functie is een beetje uit zwang geraakt toen energie en co2-vervuiling nog ‘geen dingetje’ waren.

Ruim de helft van onze energierekening zit ‘m in verwarmen. Lekker dikke gordijnen voor de ramen kan zo maar een paar centen schelen. Én het is een stuk aangenamer in huis.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.