talenten uit raalte en heino naar wielerploeg volkerwessels merckx

Beide heren zijn veelbelovende talenten. Jelle Bootsveld won eerder al de Ronde van Twente en Chiel Schulten werd tweede op het districtskampioenschap Oost. We vroegen Chiel en Jelle alvast en vroegen wat hun verwachtingen zijn voor aankomend seizoen.

Leren
Chiel hoopt vooral dat hij als belofte veel kan leren van de rest van het team: “Het seizoen begint natuurlijk pas in februari, dus dat duurt nog even. Wel denk ik dat het voor mij – als groentje van het team – een lastig seizoen gaat worden. Ik ben eerstejaars belofte en hoop natuurlijk dat ik hier veel kan leren van de rest.”

Ook Jelle hoopt veel te kunnen leren in het team: “Ik had vorig jaar al gehoord dat er een nieuw team kwam en dat trok eigenlijk gelijk al wel mijn interesse. Toen Allard mij dit jaar benaderde voor het nieuwe seizoen, waren we er dan ook al gauw uit. Ik hoop dat de ervaren renners mij als belofte veel kunnen leren zodat ik me kan ontwikkelen. Daarnaast hoop ik dat ik mooie kansen krijg om goede wedstrijden te kunnen rijden. Af en toe een mooie uitslag zou natuurlijk helemaal geweldig zijn.”

Hoge verwachtingen
Chiel gaat niet alleen voor zijn eigen kansen, maar wil ook graag ondersteunen: “Ik hoop dat ik de klassiekers uit kan rijden. Daarnaast zou ik het ontzettend mooi vinden als ik wat kan doen voor de kopman of anders misschien zelfs wel voor mijn eigen kansen gaan”, aldus Chiel. Hij heeft hoge verwachtingen van het team: “Onze ploegleider Allard Engels heeft goede renners aangetrokken die veel ervaring hebben. Ik verwacht wel dat we een aantal wedstrijden gaan winnen met het team. Ik hoop dat we met z’n allen een mooi jaar tegemoet gaan en dat we mooie resultaten gaan behalen.”

Jelle sluit zich hierbij aan: “Ik denk dat het een heel mooi team wordt met goede renners. Volgens mij kunnen wij als beloften veel leren van de ouderen met ervaring. Ik heb er zin in!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.