streetlive staat al 15 jaar voor straattheater in raalte

Artiesten van allerlei pluimage uit Spanje, Duitsland, Chili, Frankrijk en Nederland zullen dan de straten van het Raalter centrum onveilig maken. “Vanaf het begin hebben we als Streetlive gekozen voor een breed aanbod met heel verschillende acts, van pure slapstick tot mime en van acrobatiek tot muziek”, vertelt Weenink.

“Iedereen kan dus wel iets vinden van zijn of haar gading. En uit de reacties van het publiek merken we dat dat ook erg gewaardeerd wordt. Eigenlijk is het onvoorstelbaar dat we het nu al vijftien jaar volgehouden hebben. Elk jaar is het moeilijk om alles financieel rond te krijgen. Gelukkig denkt de organisatie van dit drukke weekeinde, waarin ook het Bierfestival en het nieuwe festival Cu & Cu worden gehouden, erg goed met ons mee. Ze steunen ons ook. Op hun verzoek hebben we dit keer wat meer straatacts naar Raalte gehaald. Die kun je die zaterdagmiddag dus overal in het dorp tegen komen. Daarnaast zijn er op de Varkensmarkt, de Plas en de Markt weer allerlei voorstellingen.”

Diepenheim
Bij het aantrekken van de internationale acts wordt gebruik gemaakt van de kennis en contacten van de Overijsselse stichting Kunsten op Straat. “De internationale artiesten komen dan zaterdag naar Raalte en gaan zondag door naar een straattheaterfestival in Diepenheim. Zo kun je de kosten in de hand houden. Al is het wel een oude wens van ons om Streetlive uit te breiden met de vrijdagavond en de zondag, het hele weekeinde dus. Daar praten we nu over met onder meer het ROV en de gemeente Raalte. Misschien lukt dat volgend jaar wel.”

Uit Chili komt Flash Gonzalez. ‘Zijn arsenaal aan magische kunstjes is net zo groot als zijn broek’, zo meldt zijn bio. Uit Frankrijk komt het duo Cie Colbok. Deze twee heren willen altijd elkaar overtreffen. Vreemde wezens zijn er ook: het Duitse Foolpool zorgt voor creaties die lijken op sumoworstelaars, maar dan heel anders. Hetzelfde gezelschap levert ook de act ‘Gentlemen’. Zijn het macho’s, maffiosi of bodyguards? De Spanjaard Mimo Huenchulaf maakt er geen geheim van dat hij graag willekeurige voorbijgangers bij zijn act betrekt.

Fiets
Uit Nederland komt de ‘Vélo Electro’ van Exoot en dat is zeker geen gewone elektrische fiets. Sturnus met net afgestudeerde theatermakers van ArtEZ Hogeschool laat zien hoe een jongen de eerste stappen zet op de weg naar onafhankelijkheid. De mannen van Piepschuim bouwen ter plekke samen met het publiek een eigen theater, compleet met rood pluche en podium, dat ook weer in elkaar stort. De Oost-Nederlandse stichting 5D maakt theater met mensen met een psychische beperking en brengt een voorstelling speciaal voor Raalte.

Vaste namen op het programma van Streetlive zijn de meiden van RVG Kwiek met alles van hiphop tot musical en dance, en de Firecats, onderdeel van CV de Stöppelkaters, een groep tussen de 12 en 16 jaar. Muzikaal is er ook het nodige te horen bij Streetlive 2017. De deels Raalter band Rattletrap brengt muziek van de jaren 70 tot nu; van Beth Hart tot de Golden Earring en van U2 tot De Dijk. Ook de band Inflatable Fridays, met leden uit Deventer en Zutphen, zorgt voor livemuziek. Zij spelen een mix van stevige rock en relaxte pop, van country tot alternatief.

Zie verder staging2.streetlive-raalte.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.