startschot voor walking football bij rohda

Een groep van zo’n vijftien oude en oud-voetballers vermaakte zich daarna uitstekend op het kunstgras. Allemaal speelden ze vroeger bij voetbalverenigingen in heel Salland, maar door fysiek ongemak of gevorderde leeftijd zijn ze in de loop der jaren afgehaakt bij het gewone voetbal. V

oor sommigen is de regel dat er niet gesprint of gerend mag worden (of getackeld) nog wel even wennen, zo merkte ook trainer Fons Schutte. De oud-voetballer en trainer, toevallig net deze dagen met pensioen gegaan, zorgde voor een aangepaste warming-up voor de groep voetballers van tussen de 50 en 75 jaar. Walking Football mag er voor ‘gewone’ voetballers dan vreemd uit zien, voor de spelers zelf is het een mooie manier om in een sportieve omgeving ongemerkt heel wat meters af te leggen zonder veel kans op blessures.

In Salland is ROHDA de eerste club die met Walking Football begonnen is, maar in bijvoorbeeld de Randstad is het razend populair. “En we hebben de eerste uitnodiging voor een internationaal toernooi al binnen”, zo meldde Van der Woude. Daarvoor zal trainer Schutte nog wel wat werk moeten verzetten. Het tempo lijkt misschien laag, maar uiteindelijk zal het vooral draaien om goed opstellen en tactisch combineren om de vrije man te vinden. Dat gebeurt op een kwartveld met twee kleine doeltjes zonder keeper.

Elke vrijdagmorgen 11.00 uur is iedereen welkom op Tijenraan. Bij Chris van der Woude (c-woude@versatel.nl of tel. 0572-750642) hebben zich al ruim 25 belangstellenden opgegeven. Naar goed Sallands gebruik keken sommige deze eerste keer de kat uit de boom langs de kant, maar gezien het plezier bij de spelers zullen die snel aansluiten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.