situatie overijsselse geitenhouderijen onderzocht

Woordvoerder Natuur en Landbouw Marco van der Vegte: “De gezondheid van onze inwoners staat voor ons natuurlijk voorop. We hebben vragen gesteld aan het college om meer inzicht te krijgen in de situatie in Overijssel. We willen goed geïnformeerd zijn, zodat we een duidelijk beeld hebben van eventuele vervolgstappen”.

In de omgevingsvisie die in Overijssel in het voorjaar is vastgesteld, is ruime aandacht voor gezondheidseffecten van landbouw. Hierdoor moeten alle bedrijven in Overijssel die nieuw willen vestigen, verplaatsen of uitbreiden aan zeer strenge eisen voldoen. “Omdat de situatie in Gelderland te maken heeft met deze gezondheidseffecten vinden wij het logisch om te inventariseren wat dit voor Overijssel betekent. In de commissievergadering van 13 september zal het CDA aandringen op spoedige beantwoording van de vragen”, legt van der Vegte uit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.