salland cafe veehouderij en gezondheid in salland wat weten we ervan

Op maandag 18 september kan je mee op excursie en hoor je hoe het eraan toegaat in varkenshouderij. Verder worden de resultaten van een driejarig onderzoek over veehouderij en gezondheid gepresenteerd. Welke conclusies hebben de onderzoekers getrokken over de impact op onze gezondheid? Vervolgens gaan boeren, burgers en buitenlui in gesprek over wat een gewenste ontwikkeling voor de agrarische sector van Salland kan zijn. Iedereen is van harte welkom.

Onder de noemer De Kracht van Salland werkt een breed netwerk aan nieuwe ontwikkelingen in Salland. Het Salland Café is een netwerkbijeenkomst die samenwerking en kennisdeling in Salland stimuleert. Vier keer per jaar komen bewoners, ondernemers, organisaties en overheden bijeen. Met korte presentaties over actuele thema’s en elke keer op een andere locatie in Salland. De organisatie ontmoet je graag in het Salland Café.

Aanmelden
Aanmelden voor 14 september via krachtvansalland@raalte.nl (vermeld ‘opgave Salland Café’ en onderdeel excursie en/of Salland Café). Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan.

Programma maandag 18 september
19.00 uur Rondleiding op bedrijf Varkenshoff, Haarweg 22, 8152 DJ Lemelerveld.
Annemarie Noordman en haar familieleden nemen ons mee op excursie in de Varkenshoff, daar waar buiten naar binnen wordt gebracht.
19.40 uur Vertrek naar het Salland Café (5 minuten autorijden).
19.45 uur Ontvangst bij Omni Mobilae, ingang naast Berkendijk 10, 8141 RD Heino.
20.15 uur Veehouderij en gezondheid waar gaat het over?
• Dick Heederik, hoogleraar verbonden aan Universiteit Utrecht, neemt de aanwezigen mee in de resultaten van zijn onderzoek naar gezondheid en veehouderij. Wat betekent dit onderwerp ‘veehouderij en gezondheid’ voor ons in Salland?
• Annemarie Noordman met een korte presentatie over haar Varkenshoff, waar met respect voor dier, omgeving en milieu vlees wordt geproduceerd.
• Ingrid Jansen, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, geeft in haar presentatie de actualiteiten weer in varkenshouderij: bedrijfseconomisch, wat betreft milieu, dierwelzijn en gezondheid.
21.15 uur In gesprek over veehouderij en gezondheid in Salland.
In groepen praten over veehouderij en gezondheid in Salland.
22.00 uur Afsluiting en borrel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.