rick verrassingsreis

Het concept van Kruidvat klonk simpel en aantrekkelijk. Je betaalt negentig euro voor een driedaagse stedentrip inclusief hotel. Je weet alleen vooraf niet naar welke stad je gaat. Ik zag ons al zitten op een terrasje in Milaan. Een espresso in het ochtendzonnetje, lekker slenteren over de Via Monte Napoleone en ’s avonds een goddelijke pasta van de echte Italiaan.

Maar het werd dus Chisinau. En we vlogen vanaf Brussel. Maandagavond half zes. Vlak voor middernacht waren we in ons hotel in Moldavië. Dat was dus dag één van de drie. En omdat we op woensdag direct na het ontbijt alweer terugvlogen, moest het die dinsdag gebeuren: shoppen, romantisch uit eten en woeste oostblokseks.

We scoorden nul uit drie en eigenlijk wil ik er helemaal niet meer over praten. Nooit meer. Om de woorden van mijn vrouw nog maar eens te herhalen: “Wie laat er nou in godsnaam zijn partner drie dagen vrij nemen om twee dagen te reizen en een paar uur rond te dolen in kletsnat Moldavië en noemt het een verrassingsreis.”

Onze relatie heeft stand gehouden, maar het was kantje boord. Ik moest met de hand op mijn hart beloven nooit meer een verrassingsreis te regelen bij een winkel waar je ook shampoo, schepsnoep en aambeienzalf koopt. Dat leek me een goeie deal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.