raalte moet ongezonde geitenstallen van elders weren

GroenLinks Raalte: “Een geitenhouderij is ongezond voor mensen in de buurt. Dat is recent onomstotelijk vast komen te staan. Naar aanleiding van dat onderzoek hebben Noord Brabant en Gelderland besloten per 1 september uitbreiding en nieuwbouw van geitenstallen te verbieden. Voor Adviesbureau DLV reden boeren op te roepen snel nog vergunningen aan te vragen op plekken waar dat nog wél mag. Kijk hier naar het advies van DLV op jaar site: http://staging2.dlvadvies.nl/nieuws/ontwikkeling-geitenhouderij-op-slot/628.”

Voor GroenLinks Raalte is dat reden aan de bel te trekken. “CDA en GemeenteBelangen zijn heel scheutig met het verstrekken van vergunningen voor megagrote stallen. Dus die geitenhouders weten ook wel waar ze de meeste kans op een vergunning maken. En juist voor geitenstallen is inmiddels vast komen te staan dat dat ongezond is voor mensen in de buurt. Die hebben aanzienlijk meer longproblemen. Wij roepen Raalte daarom op per direct alle aanvragen voor geitenstallen op te schorten en eerst een raadsdebat te voeren over de wenselijkheid daarvan.”

“Vooral nu geitenboeren opgeroepen wordt elders vergunningen aan te vragen, is de kans groot dat ze stallen beginnen waar
ze als eigenaar niet zelf naast wonen, maar waar anderen, de échte buurtbewoners, last hebben.”

“Mocht de politiek de stallen dan nog met open armen ontvangen, dan weten we in elk geval wat we aan de partijen hebben die nu de coalitie vormen.”

staging2.raalte.groenlinks.nl 
groenlinksraalte@outlook.com 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.