raalte en heino maken zich op voor sallandse derby

Door: Max van Olst

In de tweede wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen mogen de Roodgelen en de Groenwitten tegen elkaar aantreden. Beide teams verkeren in een uitstekende vorm. Rohda Raalte won haar eerste competitiewedstrijd met 0-2 van Quick 1888 uit Nijmegen.

De Heinoërs stonden in hun openingswedstrijd tegen de andere rivaal uit de Eerste Klasse, RKSV De Zweef uit Nijverdal. Heino-trainer Martijn de Vogel keek tevreden terug op de eerste wedstrijd. “Het was een mooie test tegen De Zweef. Je hebt natuurlijk direct dat derbygevoel en we moesten meteen aan de bak op een aardig hoog niveau. We hebben ons daarop goed voorbereid, dus we zijn ook klaar voor aankomende zondag.”

Vorige edities
Beide trainers genoten van entourage langs de zijlijn bij de vorige edities. “Beide wedstrijden waren een spektakel. Dat zijn bijzondere wedstrijden om als voetballer en als trainer mee te maken. We openden het seizoen met de uitwedstrijd in Heino. Die wedstrijd was ontzettend beladen, want het was de eerste derby tussen beide teams in jaren. Ik moet zeggen dat wij daar een fantastische wedstrijd hebben gespeeld”, aldus Rohda-hoofdtrainer Frank Tempelman.

Martijn de Vogel, die vorig jaar nog assistent-trainer was van Rohda Raalte, was onder de indruk van v.v. Heino tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen. “Er stonden ontzettend veel mensen langs de lijn en dat geeft natuurlijk extra sfeer tijdens zo’n beladen derby. Rohda deed het in die wedstrijd een stuk minder en Heino wist daar goed mee om te gaan.”

Strijdplan
De voormalig assistent-trainer van Rohda denkt dat zijn oude ploeg weinig verrassingen voor hem in petto heeft. “Rohda wil blijven voetballen van achteruit, dus dat zullen tegen ons ook zeker gaan doen. Wanneer wij in balbezit zijn zullen ze het ons waarschijnlijk lastig gaan maken en met veel lef gaan spelen. Dat hoop ik natuurlijk ook, want dat gaat een mooie wedstrijd opleveren.”

Rohda-trainer Frank Tempelman heeft geleerd van de ontmoeting van vorig seizoen. “Als ik naar vorig jaar kijk, dan zag je dat ze heel compact speelden. Ze gaven ons weinig ruimte om aan het voetballen te komen. Ik denk dat hun kracht ligt bij het compacte spel en het gokken op de counter. Dat is iets waar wij waakzaam voor moeten zijn.”

Voetbalfeest
De voorzitter van Rohda Raalte, Han Reinders, heeft goede hoop op een mooie derby aanstaande zaterdagavond. “Vorig jaar waren het ontzettend spannende wedstrijden. De uitslag is natuurlijk altijd van belang, maar de sfeer eromheen is ook belangrijk.”

Zo’n 65 vrijwilligers en tien stewards doen er alles aan om er zaterdag een voetbalfeest van te maken. “Het is natuurlijk een grote organisatie. Vorig jaar waren er 2500 bezoekers, daar hoop ik nu ook op.”

Bij de vorige editie in Raalte steeg er een mengeling van roodgele en groenwitte rook op boven Sportpark Tijenraan. Daarnaast klonk er een oorverdovend geknal van knal- en siervuurwerk. Rohda-voorzitter Han Reinders hoopt dat de toeschouwers dit jaar het vuurwerk thuislaten. “Het ging vorig jaar wel een beetje richting de grens. We gaan daarom er ook strenger op controleren.”

Op zaterdagavond zal er om 19.00 afgetrapt worden. Kaarten voor de Sallandse Derby zijn bij de kassa van Rohda Raalte en bij De Smulbaai in Heino te koop.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.