raadscommissie akkoord met herziening bestemmingsplan

De bestemmingsplanwijziging was noodzakelijk vanwege een uitbreiding van bedrijventerrein ’t Febriek en de realisatie van een nieuwe aansluiting op de provinciale weg N348 aan de zuidkant van Lemelerveld. Daar komt een nieuw gelijkvloers kruispunt met verkeerslichten. Daarvoor zal een bestaande woning aan de Achterkampweg worden afgebroken. Voor het realiseren van de nieuwe ontsluitingsweg heeft de gemeente grond geruild met vrachtautodemontagebedrijf Mestebeld.
Wethouder Ruud van Leeuwen verwacht dat door de nieuwe aansluiting de veiligheid wordt verbeterd, onder meer doordat de vrachtwagens van transportbedrijf Tielbeke direct naar de N348 kunnen rijden. Hij meldde verder dat er nauw overleg is geweest met de firma Mestebeld, waarmee hier en daar grond is geruild. “Dat bedrijf heeft daar met plezier aan meegewerkt”, stelde Van Leeuwen tevreden vast. De wethouder zegde toe dat hij met belanghebbenden in gesprek zal gaan over eventuele aanpassingen die de veiligheid op de Handelsweg kunnen vergroten. Daarvoor is binnen het N348-project wel een klein budget beschikbaar, maar Van Leeuwen sloot niet uit dat hij voor extra geld terug moet komen bij de raad.

De fracties gingen allemaal akkoord met de aanpassing van het bestemmingsplan. “We zijn blij dat het bedrijventerrein wordt uitgebreid”, zei Anne Nijburg (ChristenUnie), die positieve dingen in het voorstel zag. “Wij gaan er liever vandaag dan morgen mee aan de slag”, zei Gerard Jutten (Gemeentebelangen), die vaststelde dat de plannen goed zijn voor de ondernemers en de werkgelegenheid. Roel Kouwen (CDA) zei te verwachten dat er op passende wijze aandacht is voor de veiligheid op de Handelsweg. Ook Leander Broere (PvdA) was er heel blij mee. “Ik hoop dat het plan voortvarend wordt uitgevoerd”, meldde hij. Jan Rooijakkers (D66) was het helemaal met hem eens. Reint Warmelink (VVD) stelde tevreden vast dat er geen zienswijzen waren ingediend en dat de geurnormen geen belemmering vormen voor agrariërs in de directe omgeving.

Door Ton Herbrink

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.