provincie overijssel voor meer laadpalen

De provincie ondersteunt daarom gemeenten bij de aanleg hiervan. Bovendien levert elektrisch vervoer een bijdrage aan de provinciale doelstelling om in 2023 al 20% van het energieverbruik duurzaam op te wekken.

Gedeputeerde Annemieke Traag voor energie, milieu en Europa: “Deze aanbesteding is een belangrijke impuls voor Overijssel. Een belangrijke voorwaarde voor mensen om elektrisch te rijden is voldoende mogelijkheid om de auto op te laden. We werken daarom aan een dekkend netwerk van laadmogelijkheden. Het effect dat we daarmee beogen is minder uitstoot van CO2 en fijnstof en minder geluidsoverlast van autoverkeer. Dat is belangrijk voor de aantrekkelijke leefomgeving in Overijssel. ”

In Overijssel staan op dit moment ongeveer 200 openbare laadpalen. Onderzocht is dat eind 2020 behoefte bestaat aan 1400 laadpalen. Door samen te werken verwachten provincies en gemeenten dat de laadpalen versneld geplaatst kunnen worden, en dat de kosten kunnen worden gedrukt. Gedeputeerde Traag:” Met deze aanpak nemen we de gemeenten werk uit handen, en kunnen de laadpalen versneld worden aangelegd. Dit levert meteen een belangrijke bijdrage aan onze ambitie om te komen tot duurzame mobiliteit; één van de vijf peilers in het Overijsselse energieplan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.