parkeerplaats bij kerkhof in okkenbroek officieel geopend

Op de Okkenbroekse dodenakker aan de Okkenbroekerveldweg 9a komt de familiegeschiedenis van vele geslachten tot leven. Geslachten met namen die door de jaren heen de ontwikkeling in Okkenbroek en omgeving vorm en inhoud hebben gegeven. De begraafplaats ligt verscholen achter een singel aan de rand van het dorp. Twee hekken markeren de ingang. Nadere aanduidingen ontbreken. De toegang valt niet op. Om de begraafplaats te vinden moet je gewoon weten waar het is.

Een parkeerplaats ontbrak tot voor kort; bezoekers moesten de auto’s in de berm parkeren. Dit leidde vooral tijdens begrafenissen tot ongewenste situaties. “Een echte parkeerplaats was dan ook een vurige wens”, zegt Aart Evers als woordvoerder van de Vereniging Begraafplaats Okkenbroek. “Vorig oktober besloten wij er werk van te maken en gelukkig kregen we van de gemeente ook direct de volledige medewerking. Om het kostenplaatje van ongeveer 10.000 euro zo laag mogelijk te houden, hebben we met succes naar sponsors gezocht en activiteiten op touw gezet.” Het Rabo-Coöperatiefonds, de gemeente Deventer en Vredehof Uitvaart deden een duit in het zakje, waardoor vrijwilligers en medewerkers van grondverzetbedrijf Reko dit voorjaar aan de slag konden.
Dat de begraafplaats gewaardeerd wordt door inwoners van Okkenbroek en omgeving staat buiten kijf. Evers: “Na de oprichting resulteerde een ledenwervingsactie in 250 nieuwe leden. En daar kunnen er nog meer bij.” Zie verder: staging2.okkenbroek.net

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.