organisatie ekidenloop hoopt op vijftig teams

Een Ekiden is een marathon in estafettevorm, waarbij een uit zes lopers bestaand team een gezamenlijke afstand van circa 42 km aflegt. De eerste loper begint met een afstand van 5 km. De tasuki (sjerp) die hij draagt, geeft hij bij terugkomst door aan het tweede teamlid dat op zijn beurt een afstand van 10 km overbrugt. Terug in de wisselzone wisselt de tasuki die middag nog vier keer van loper (met afstanden van respectievelijk 5, 10, 5 en 7,2 km). Er zijn drie categorieën: dames, heren en mixed teams.

Dit jaar wordt de dorpskern verkeersvrij gemaakt, waardoor de lopers gebruik kunnen maken van de weg langs het Dorpsplein. Daar wordt naast de feesttent een ‘sportplein’ ingericht met zitjes en kraampjes met Japanse kleding en hapjes. Op het parkoers kunnen de lopers op meerdere plekken luisteren naar muziek. De start en finish en de wissellocatie van de tasuki zijn voor de Rabobank.

Om 11.00 uur gaan de lopers van start. Henk Borgmeijer uit Dalfsen, huisspeaker van het Sallands Cross Circuit, praat het geheel weer aan elkaar. Teams kunnen zich nog tot woensdag 20 september inschrijven via staging2.mijninschrijving.nl.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.