open dag gehandicapten adviesraad bij annahuis

Met de open dag wil de Gehandicapten Adviesraad, die al jaren actief is, meer bekendheid creëren voor haar activiteiten. De open dag duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Ook de Zorgwinkel Salland, KNGF Geleidehonden en TCR Taxivervoer presenteren zich die dag.

“Niet iedereen weet hoe je om moet gaan met mensen met een beperking. Daarom geven we voorlichting op basisscholen en bij bedrijven”, vertelt Frans Bongertman, bestuurslid van de Gehandicapten Adviesraad. “Het gaat daarbij vooral om bewustwording bij het grote publiek en bij kinderen op de basisschool.

Met speciale lessen laten we mensen ervaren hoe het is om met een handicap te moeten leven. Dit doen we tijdens voorlichtingsochtenden op de basisscholen in de gemeente Raalte waarbij we aan de hand van vier onderdelen aan de slag gaan met de kinderen. We nemen hulpmiddelen mee voor blinden, creëren een rolstoelbaan met hindernissen en een helling, een blindenbaan waarbij men geblinddoekt een parcours aflegt over speciale ribbelplaten en wij hebben een speciale tafel met verschillende hulpmiddelen, bijvoorbeeld een haakse kaasschaaf om te ervaren hoe het is om kaas af te snijden met één hand.”

Naast de voorlichtingen op de scholen adviseert de Gehandicapten Adviesraad bij de bouw of verbouw van overheidspanden, winkels en woongebouwen over de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. “We zijn bijvoorbeeld in gesprek geweest rondom het nieuwe Tijenraan. We bekijken een gebouw al op tekening in het voorontwerp en doorlopen alle facetten, zoals automatische toegangsdeuren, de breedte van de tussendeuren en gangen, lage of geen drempels, grootte van de lift en zo verder. Tevens schouwen we de winkels in Raalte of zij toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

De onderzoeksresultaten publiceren wij dan op onze website. Ook heeft de belangenbehartiging goede contacten binnen de gemeente Raalte en nemen wij deel aan klankbordgroepen.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.