olsterfeest groeit lekker door

Nieuw dit jaar zijn bijvoorbeeld de grote appeltaartenbakwedstrijd ‘Heel Olst bakt!’ bij de bekende Appelloop woensdagavond en de wielertocht op zondag, georganiseerd door de jonge wielervereniging de OWsome Bikers. En het traditionele dorpsdiner donderdagavond wordt direct gevolgd door een grote show van de Olster modewinkeliers. “Voorop staat dat het Olster Feest voor iedereen moet zijn, dus voor heel jong tot heel oud vijf dagen lang feest.” Dat de organisatie dat ook letterlijk neemt is duidelijk door onder meer het grote muziekaanbod; van de stevige boerenrock van Bökkers tot de big band Cool24 en van de Twentse Toppers tot de Beatcrooks.

De Appelloop, waarmee het OlsterFeest op woensdagavond start, bestaat al langer, maar is nu een gewaardeerd onderdeel. Dit jaar wordt het sportieve hardlopen gecombineerd met het smakelijke; de appeltaartenbak-wedstrijd ‘Heel Olst bakt!’, waarbij mooie prijzen zoals een high tea te winnen zijn.

Andere culturen
Op de donderdagavond volgt weer het traditionele Dorpsdiner met twee mogelijkheden: iemand trakteren op een zelf gekookt etentje in de feesttent aan de Limburg Stirumstraat óf daar aanschuiven bij een tafel met ‘eten uit andere culturen’. De gedachte achter dit onderdeel is om die aardige buurvrouw die boodschappen doet, de overbuurman die met de tuin helpt en de buren die tijdens vakanties een oogje in het zeil houden in het zonnetje te zetten. Nodig zo iemand uit en kom samen naar het Dorpsdiner in de feesttent. Om 18.30 uur start het diner, bereid door de mensen zelf die andere inwoners een warm hart toedragen. Voor de organisatie is het handig om te weten hoeveel tafels en stoelen er moeten worden klaargezet, dus aanmelden is gewenst. Ook anderen zijn welkom om voor een vergoeding van 9,50 euro mee te eten aan een ‘tafel uit een andere cultuur’. Dus behalve zelf eten en gasten meenemen, kunnen ruim vijftig eters (vol is vol) genieten van gerechten uit Angola, Bolivia, Peru, Indonesië, Amerika of Italië.

Diezelfde donderdagavond om 20.00 uur wordt de rode loper uitgerold voor de Olster modeondernemers. Haar & Beauty Huys, Ter Stal, Santé Lingerie, ’t Goed, Optiek Monique, de Santenkraam, Olsterhof, Nobach en Nouk & Lies zorgen voor een wervelende modeshow. Naast kleding worden ook lingerie, brillen, riemen, tassen, sieraden en andere accessoires geshowd. Het hele programma wordt omlijst door zang- en theateracts van damesgroep Femmes. Mensen die niet willen eten, maar wel deze modeshow willen meemaken, zijn om 20.00 uur welkom in de feesttent. De toegang is gratis.

Sportspektakel
De vrijdagmiddag staat in het teken van het ‘Sportspektakel’ en is vooral voor de jongste Olstenaren. In de feesttent is er van 14.00 tot 17.00 uur van alles te doen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar; touwtrekken, blik vullen, skippybalracen, zaklopen, bowlen en nog veel meer. Ook kinderen die graag knutselen, zijn van harte welkom. Net als voorgaande jaren worden er kleurplaten uitgedeeld op de basisscholen en is er voor de winnaars een leuke prijs. De kinderen die niet naar het reguliere basisonderwijs gaan, kunnen een kleurplaat ophalen in de hal van het Holstohus. Moeders, vaders, opa’s en oma’s zijn deze vrijdagmiddag van harte welkom. ’s Avonds is er muziek in de tent met Bökkers en de Beatcrooks.

Klassieke auto’s
Het zaterdagprogramma staat in het teken van de wijd en zijd bekende Olster jaarmarkt. ’s Avonds volgt een feestavond met medewerking van de allround top 40-band Royal Beat. Zondagochtend is er veel te doen voor liefhebbers en eigenaren van klassieke auto’s, brommers en wielrenners. De jaarlijkse IJsselrit voor klassieke auto’s van 30 jaar of ouder volgt weer route langs Sallandse dorpen en natuurgebieden. De route is ongeveer 90 km lang, de start is om 12.00 uur en de chauffeurs zullen drie tot vier uur onderweg zijn. Deelnemers moeten zich vooraf per mail aanmelden (hans@marhans.nl) en het inschrijfgeld is 5 euro per auto.

De derde editie van de Olster brommertoertocht vertrekt zondagmorgen om 11.00 uur vanaf de feesttent. Iedereen met een brommer kan zich tot vlak voor vertrek aanmelden. De wielertocht wordt georganiseerd door OWsome Bikers. Het wegparcours is geschikt voor wielrenners maar ook MTB’ers zijn welkom. De start is, afhankelijk van het aantal inschrijvingen, tussen 10.30 en 11.00 uur. Zondagmiddag zorgen de Twentse Toppers en Cool24 uit Raalte voor de muzikale afsluiting van het Olster Feest. Voor ouders van jonge kinderen verzorgt KOOS deze keer deskundige kinderopvang. Van te voren opgeven is gewenst.

Kaartjes voor de vrijdag en zaterdag zijn online te bestellen. Voor de zaterdagavond kunnen de kaarten ook gekocht worden bij de Multimate, boekhandel Korten en de Santekraam in Olst. Zie verder staging2.olsterfeest.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.