olsterfeest een groot succes

De Appelloop vormde de aftrap van de “ feestweek”. Deze loop trekt al jaren veel mensen uit alle windstreken . Na het lopen bleven nog veel mensen in de feesttent napraten en genieten van de band the Sunny Side. De eerste editie van Heel Olst Bakt Appeltaart is goed in de smaak gevallen en zeker voor herhaling vatbaar.

De 1e prijs ,een high tea voor 4 personen bij Brasserie Op Duur, is gewonnen door Joris Visschers. De 2e prijs ,een broodplankje voor 2 personen bij de Bökkers Mölle is gewonnen door Anja ten Broeke en Joke Hillebrand. De 3e prijs ,een entreekaart naar keuze voor de vrijdag-of zaterdagavond tijdens het OlsterFeest is gewonnen door Marenthe Benneker. Het traditionele dorpsdiner was weer een groot succes!

Er waren ruim 125 mensen die samen kwamen eten in de sfeervol aangeklede feesttent. Aansluitend hebben ondernemers uit Olst Haar & Beauty Huys,Ter Stal, Santé Lingerie,’t Goed, Optiek Monique, de Santenkraam, Olsterhof, Nobach en Nouk & Lies op het gebied van mode een wervelende modeshow verzorgd.

Het hele programma werd omlijst door zang-en theateracts van de enthousiaste damesgroep Femmes. Op vrijdagmiddag was de feesttent omgetoverd tot een gezellige ruimte waarin alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar zich uit konden leven op sportief gebied. In de tent waren allerlei activiteiten; bowlen, darten, zaklopen, skippybalrace, limbo dansen, touwtrekken,schminken,knutselen en nog veel meer. Buiten kon de jeugd zich uitleven op het springkussen.

Er werd een workout gegeven door Myrith Oldeboer en er was een optreden van de Iesselstars. Drie koks van ’t Pannekoekhuis hebben pannenkoeken gebakken voor alle kinderen. Dat was een groot succes. In de week voorafgaande aan het Olsterfeest zijn er kleurplaten uitgereikt op de basisscholen. De kleurwedstrijd in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar is gewonnen door Norah Bröckotter, gevolgd door Maxim Ridderbos en als 3e is geëindigd Anne Dollenkamp. In de leeftijd van 7 t/m 12 jaar heeft Yvet Lugtenberg gewonnen, Tycho Odijk is 2e geworden, gevolgd door Sanne van Haaf. De aanmoedingsprijs was voor de 3 jarige Caylinn Verkuil. De prijzen zijn geschonken door Korten Boek en Kantoor, Multimate en de Santenkraam. In ’t Holstohus was de opening van het culturele seizoen van het NUT door de werkgroep filmhuis. Hier genoten de bezoekers van de film Perfetti Sconoscuiti en van een heerlijk diner verzorgd door Harry Harmsen van de Brasserie.

Het optreden van de rock ’n roll band Bökkers met eigen nummers, aanstekelijke teksten gezongen in het Sallandse dialect en de Beatcrooks met guilty pleasures, rammende housebeats en foute feestmuziek zorgden voor een geweldig spektakel in de feesttent. Al scheen de zon niet zaterdagochtend het was toch lekker druk op de Olster jaarmarkt. Er waren misschien iets minder kramen maar zeker niet minder bezoekers. Op zaterdagavond stroomde de tent al snel vol. De sfeer was meer dan uitstekend bij het energieke optreden van Royal Beat. De laatste dag van het OlsterFeest startte met de IJsselrit voor klassieke auto’s, een toerrit voor klassieke brommers en voor het eerst een wielertocht georganiseerd door de Owsome bikers . Dankzij het mooie weer namen er veel mensen deel aan de toertochten en kwamen er veel mensen een kijkje nemen.

Kinderopvang KOOS zorgde naast de tent voor opvang van de kinderen. In een volle feesttent werd het OlsterFeest afgesloten met een swingend optreden van Cool24 en de Twentse Toppers. Alle bezoekers waren het erover eens; geweldige sfeer, goed georganiseerd en voor ieder wat wils, voor jong en oud.

Kortom: het OlsterFeest was geweldig! Foto’s van het OlsterFeest zijn te zien op de website staging2.olsterfeest.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.