noel shannon maakt het spannend

Hans scoorde zelf ook wel 5 punten, maar hij heeft in 20 vorige wedstrijden meer dan 5 punten behaald, dus geen bijtelling deze week voor Hans. Noël is Hans nu genaderd tot 3 punten: 176 om 173 punten. De laatste wedstrijd is dus beslissend. Hans krijgt punten bijgeschreven als hij hoger scoort dan zeven punten en Noël krijgt punten bijgeschreven als hij hoger scoort dan zes punten. Beide toppers hebben nu elk zeven wedstrijden winnend afgesloten en de volledige tien punten gepakt.

Rik Ebben bevestigde de goede vorm door weer een rondje van één onder par te lopen, en kreeg negen punten erbij. Acht punten waren er voor de ronde van 56 slagen voor Theo Otten, Gerrit Koggel en Henri Duerink liepen ook een ronde van 56 en kregen respectievelijk zeven en zes punten. Bij een gelijk aantal slagen geven de holes tien tot en met achttien de doorslag, en Theo had hier 27 slagen nodig, Gerrit 29 slagen en Henri 30 slagen. Hans Strijkveen kreeg de vijf punten voor een ronde van 57 slagen. Gerrit Tempert sprokkelt aan het eind van de competitie ook punten bij elkaar, deze week vier voor het rondje 59. Jan Willem van den Berg rondje 60 en Gerard Schoot en Tonnie Reimink met rondje 62 kregen de laatste te verdelen punten erbij.

De voorlaatste tussenstand overall strokeplay is Hans Strijkveen op kop met 176 punten gevolgd door Noël Shannon met 173, en derde Henri Duerink met 164.punten. Aangezien Hans en Noël senioren spelers zijn en Henri onder de heren valt is Henri al kampioen bij de heren. Voor de tweede plaats bij de heren zijn Theo Otten met 121 punten en Rik Ebben met 118 punten nog in de race. De derde plaats bij de senioren is zo goed als zeker voor Gerrit Koggel met 109 punten. Theoretisch kan Jan Hekman (o) met 101 punt Gerrit nog inhalen, maar dan moet Jan minimaal negen punten binnen halen en Gerrit nul punten scoren. Tonnie Reimink is met 98 punten ook nog weer een bedreiging voor Jan. Kortom in de laatste wedstrijd is er veel te winnen en te verliezen.

In het stableford klassement is het podium zo goed als bekend. Bij de heren heeft Rik Ebben 143 punten en dus kampioen, gevolgd door Maurice Wesdorp met 98 punten en Henri Duerink met 86 punten. Bij Senioren heeft Hans Timmerman de titel al binnen met 119 punten, tweede staat nu Wim van der Linde met 93 punten en derde Bert Wolbers met 91 punten. Hier kan dus in de laatste wedstrijd de definitieve beslissing vallen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.