nk deltavliegen bij aeroclub salland

Het opslepen van deltavliegers door een ander vliegtuigje is zeldzaam: in Nederland kun je het normaal gesproken alleen zien op het vliegveld van Stadskanaal. In de zomer van 2017 wordt er ook op andere plekken in Nederland gesleept. De deltavliegers worden hierbij de lucht in getrokken door een Dragonfly. Dat is een ultralicht en langzaam motorvliegtuigje, speciaal hiervoor ontwikkeld. Bij het starten staat de Dragonfly voorop, met een lange sleepkabel. Het andere eind van de sleepkabel zit aan de deltapiloot, die weer aan zijn deltavlieger vast zit. De deltavlieger ligt op een karretje om bij de start niet al te hard te hoeven lopen. De toestellen maken samen snelheid en vliegen rustig aan omhoog. De piloot van de deltavlieger koppelt op een afgesproken hoogte los of als de deltavlieger in een thermiekbel vliegt en op eigen kracht verder omhoog kan komen.

Er zijn in Lemelerveld enthousiaste deltapiloten aanwezig die meer kunnen vertellen over deze bijzondere sport. Ook is er een simulator, zodat iedereen eens kan ervaren hoe het voelt om onder een deltavlieger te hangen. Bij slecht weer wordt het vliegen mogelijk deels afgelast. Kijk voor de laatste informatie op de website van Zeilvliegvereniging Daidalos: staging2.avda.nl/daidalos/. Zie verder staging2.knvvl.nl/deltavliegen.

De wedstrijden beginnen in Lemelerveld telkens rond het middaguur. De aanvangstijden zijn wel afhankelijk van de weersomstandigheden, maar het publiek is elke dag vanaf een uurtje of elf welkom om de voorbereidingen te zien.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.