nieuwste uitdaging voor rob aa classic rally in diner vorm

De bedoeling is dat op de kaart de restaurants staan aangeven met onderweg stempel en controle posten, aangekomen bij het restaurant is er een proeverij met kleine versnapperingen en happerij, hiervan moet je raden en vragen beantwoorden waarom het hier gaat en welke ingredienten het betreft, daarnaast met je opzoeken welk restaurant het betreft, wat zijn historie en geschiedenis zoal is.

De Diner rally is 250 km lang en moet binnen een bepaalde tijd en aantal restaurants worden afgelegd, de eerste zal plaatsvinden in Sauerland Duitsland, half november a.s.

“Het is een keer iets anders dan alleen maar kaart lezen en met je snuffert in de rally/routeboeken en totaal niets zien en beleven van de omgeving, je krijgt hier de kans om de specialiteiten van een restaurant te leren kennen onderweg mensen te ontmoeten alsook de overige rijders en bijrijders vaker en constanter te treffen, ipv alleen bij de finish.” Aldus rallycoureur Rob AA.

“Het gaat allemaal wat relaxed dan normaliter en vooral om de meet and great factor, wel met enig tempo.
Rob is ooit begonnen, en oprichter, van de Stoppelhaene Oldtimer toertocht met zijn maatje Harold Schiller begin jaren negentig. Toen classics toertochten nog zeldzaam waren in de omgeving.” Vertelt Philippe Groot.

De interesse van Rob is begonnen door de uitdaging. “We hebben in afwisselende samenstelling en auto’s aan vele evenementen deelgenomen.”

“De meest bijzondere waren de 1000 mls Mille Miglia en ook The Winter Trail /Tulpenrally en Safari Rally en vele andere rally events. Op zijn verlanglijstje staat nog de Beach Bridge Liberation Rally in Normandie en de Himalaya Trail.”

“We rijden met verschillende classic cars. Afhankelijk van de voorwaarden en thema’s van vooroorlogse voertuigen, jaren zeventig of uitsluitend 25 jaar oud.”

“Ook steunen wij van harte de Ronald Mc Donald Rally waaraan Raalterse Lianne Booijink is verbonden als Manager van het Ronald Mc Donald huis in Zwolle. Lianne is een topvrouw die met passie, overtuiging en aanstekelijke enthousiasme mensen weet te binden en verbinden rondom het Ronald Mc Donald huis.”

“De jaarlijks terugkerende rally krijgt en verdient steeds meer aandacht en steun. Half oktober a.s. vindt deze weer plaats.”

“En zo zijn er nog wel meer goede doelen rally’s. Het vraagt niet zo heel erg veel van de drivers en navigatoren en iedereen kan en mag hieraan meedoen. Het is min of meer netwerken voor de coureurs met veel gezelligheid.”

Rob is bezig samen met gelijk gezinden een nieuw evenement te gaan organiseren voor volgend jaar met een aantal Raaltenaren. “We zitten nog in de start en ontwikkelingsfase en t.z.t. zal hierover meer bekend worden gemaakt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.