natuurbericht weer of geen weer

De neerslagradar laat veel bewolking zien voor de komende drie uur, maar ik waag het er op. Het zijn maar wolken, vaak ben je te bang.
Kijk eens daar. Dat maisperceel is zeker voor de helft platgeslagen door de wind. Zo links en rechts heeft de storm toch nog wat schade aangericht. En daarginder is een mooie dikke eik over de wetering gewaaid. Topzwaar met al dat blad er nog aan.

Bij de ingang van het natuurgebied moet ik gelijk al schuilen. Zo, dat hebben we ook weer gehad. Dat was dus die voorspelde bui. Nu snel een rondje over het oude bijna dichtgegroeide pad. Al snel verneem ik dat het natte pijpenstrootje hoger komt dan mijn laarzen. De twee eerstejaars buizerds van het hoge nest buitelen al spelend over elkaar en verdwijnen tussen de bomen. Voor me doen de makke brandrode runderen zich tegoed aan de vroeg gevallen eikels.

Oeps, dat was bijna! Tja, met beide handen in de broekzak is het vragen om moeilijkheden. Het is nat en glad. Hé wat mooi, tientallen mezen verplaatsen zich al foeragerend tussen de berken en grove dennen. Stil zitten is er niet bij, maar in de gauwigheid zie ik toch pimpel, staart en koolmeesjes en ook nog ander klein spul. De kleine bonte specht blijft alleen achter en die gaaien, die vliegen gewoon met me mee.

Zwaluwen vliegen erg laag over de naastgelegen weilanden. Dat betekent dat ze op jacht zijn naar insecten, maar ook dat het heel hard gaat regenen! En ik ben nog maar halfweg, dat word dus een nat pak…. shit…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.