natuurbericht oud en nieuw

“Kijk hier rechts, het boerderijtje is nog helemaal in de oude staat. Wat fruitbomen in de bongerd en een paar lindes die met het dichte bladerscherm zomers voor verkoeling in huis zorgen. En, och dat heeft ook wel wat, een paar Saab oldtimers op het erf. Zomaar tussen de kippetjes op de oprit.

Lopend langs de hoge kant is het prima te doen maar dan word het toch wel een natte bedoening. Ik vertrouw het niet en steek toch maar binnendoor. Het gras moet hier nodig gemaaid maar staat nog volop in het regenwater van afgelopen weken. Ook de eerste mais is rijp maar ook hier gaat het oogsten moeilijk. De gloednieuwe hakselaar hakselt zich een slag in de rondte en trekkers met maiswagens hebben moeite hem te volgen. Nat, nat, nat.

Hier binnendoor langs de zandwinplas en dan verder langs de watergang. Veel kieviten hier, misschien wel duizend. De twee aalscholvers zijn beter te tellen en daar gaan de eerste kolganzen van dit jaar. Op een dag zijn ze vertrokken naar het warmere zuiden.
Kijk daarginder achter de plas staat dat oude boerderijtje weer. Mooi om te zien vanaf de achterkant.

De boer boert niet meer. Het kapitaal en de vooruitgang waren te veel voor hem. Schuurtjes, kippenhokjes, en zelfs de oude hooiberg hebben de eeuwwisseling overleefd. Mooi dat het er nog staat. En wat komen die oldtimer auto’s hier mooi tot hun recht. Terug in de tijd, maar het blijft mooi…”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.