masterclasses over bier bij brasserie de haenehof

Er worden drie masterclasses van een uur gegeven in de middag van 23 september. De eerste start om 13:00 uur en gaat over de geschiedenis van bier. Er wordt een drietal bieren geproefd die een bijzondere plaats hebben in de geschiedenis van bier. Eén van de bieren zal gecombineerd worden met een bijpassend hapje.

Om 14:30 uur start de masterclass over hopinvloeden. Hop is een prachtig plantje, maar welke rol speelt het in het bier? En waarom? En wat doet het dan met bier? Er worden 3 bieren geproefd met elk een uniek hopkarakter en één van de bieren wordt gecombineerd met een bijpassend hapje. Om 16:00 start de laatste masterclass over rijpen, blenden en houtrijping. Wat gebeurt er met bier wanneer je deze lang laat rusten of mengt met een whiskey? Of laat rijpen op bepaalde vaten? Er worden wederom drie bieren geproefd die een bijzondere behandeling hebben gehad na een brouwproces waarvan weer één bier gecombineerd wordt met een bijpassend hapje.

De masterclasses worden gegeven door Kim Lentjes, internationaal biersommelier en eigenaar van de Dutch Beer Academy. Zij geeft bierproeverijen op locatie, traint mensen op het gebied van bier en jureert internationaal. Ook geeft ze advies aan brouwerijen en ondernemers. Kim geeft al drie jaar lang bierproefavonden bij Brasserie de Haenehof.

Voor elke masterclass zijn 30 plaatsen beschikbaar en kaartjes zijn verkrijgbaar bij Brasserie de Haenehof. De masterclasses over biergeschiedenis en hopinvloeden kosten €10,- per kaartje en de masterclass over rijpen, blenden en houtrijping kost €12,50.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.