lokaal alternatief raadsvoorstel wijzigen inzamelsystematiek huishoudelijk afvalinzameling

“Wij vinden het streven naar beter scheiden van huisvuil een goede zaak”, laat Den Daas weten aan Salland Centraal. “Het gratis aanleveren van groencontainers en het gratis aanleveren van grof tuinafval vinden wij dan ook positief.”

De plannen om voortaan nog maar eens in de acht weken het restafval op te halen, vindt Den Daas een slecht aspect. “Volgens ons geeft dit te veel overlast en is er ook weinig draagvlak onder de bevolking voor. Draagvlak is volgens ons de motor voor een effectief milieubeleid.”

Minder service voor praktisch hetzelfde geld noemt de franctievoorzitter “te gek voor woorden”. Den Daas: Volgens ons wordt het welbevinden van de inwoners van Raalte ondergeschikt gemaakt aan het verdienmodel van Rova..Wij zijn hier tegen.”

De plannen roepen bij Lokaal Alternatief een aantal vragen op, die zij gaan stellen aan de verantwoordelijk wethouder:
• Hoeveel extra ondergrondse systemen komen er en waar worden ze geplaatst?
• Wordt hiermee rekening gehouden met overlast voor de buurtbewoners?
• Welke acties onderneemt de gemeente als blijkt dat de ondergrondse systemen de hoeveelheid afval niet aan kan en hierdoor ongewenste situaties ontstaan uit het oogpunt van hygiëne (vorming ongedierte)?
• Wat is de besparing in kg’s per bewoner bij een frequentie van 6 i.p.v. 8 weken. Het huidige aantal kg’s is 107?
• Zijn er voorbeelden van gemeenten die gekozen hebben voor 1 keer per 6 weken en verder ondergronds inzamelen en wat zijn hiervan de resultaten?
• Op basis van hoeveel huishoudens is bepaald dat het merendeel van de huishoudens momenteel 1x per 6 weken het restafval afvoert en is dit onderzoek voldoende representatief (1,2 4 persoons huishoudens)?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.