leerlingen groene welle helpen tuincentrum heino uit de brand

De Groene Welle helpt het bedrijf omdat de eigenaar, dhr. George van der Vechte, onlangs is getroffen door een hersenbloeding en daardoor minder actief op het bedrijf kan zijn. De Groene Welle en tuincentrum Van der Vechte hebben een jarenlange relatie en de school toont met deze actie haar betrokkenheid.

De activiteiten van de leerlingen variëren van het onkruidvrij maken tot snoeien en maaien en het maken van nieuwe bordjes bij de planten tot het toonbaar maken van de stenenvoorraad. Ibe Pelgrim, begeleid docent Groene Welle: ‘Er liggen heel veel werkzaamheden, die goed bij onze lessen passen. De komende week zullen we vier ochtenden aan het werk zijn. Er ligt namelijk heel veel achterstallig onderhoud.’

Hoewel het initiatief van de ondersteuning vanuit het vmbo komt, zal er in het vervolgtraject ook worden samengewerkt met collega’s en studenten van de mbo-opleidingen Tuin & Landschap en Sportvisserij & Waterbeheer. Pelgrim: ‘De werkzaamheden moeten uiteraard wel passen binnen het onderwijs en de lessen. Het plan van aanpak hiervoor wordt de komende tijd opgesteld.’

Het tuincentrum Van der Vechte is erg blij met de hulp en vindt de acties hartverwarmend. De Groene Welle heeft een jarenlange relatie met het bedrijf en de eigenaar. Pelgrim: ‘Door de jaren hebben heen hebben heel veel leerlingen stage gelopen bij het bedrijf en dhr. Van der Vechte heeft jarenlang een bijdrage geleverd aan het praktische examen van de groen onderdelen. We willen hem dan ook met deze actie een hart onder de riem steken. Doel is om alles voor de eindverkoop eind september mooi toonbaar te maken.’

De Groene Welle is een Zwolse onderwijsinstelling met vo- en mbo-opleidingen in de groene sector. Vanuit een groene identiteit werkt de onderwijsinstelling aan de ontwikkeling van (jonge) mensen tot zelfbewuste, innovatieve en maatschappelijk betrokken individuen, die met passie voor groen blijven werken aan hun (professionele) toekomst. In totaal volgen ruim 1800 leerlingen en studenten een groene vo- of mbo-opleiding in Zwolle en Hardenberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.