koopman tevreden met p4 en winst in oschersleben

Dennis Koopman Pearl-Gebben Yamaha R3 Foto: Tiny Kolsters

In beide races was van een gebrek aan ritme niets te merken. De eerste race werd een spannend duel tussen Koopman, Mijwaart, Overbeeke, De Bruin en Bronkhorst die na veel positiewisselingen op naam kwam van Overbeeke gevolgd door Mijwaart en Bronkhorst die met 0.1 seconde Koopman van het podium hield. In de tweede race op een nat circuit was het de coureur uit Heino die als eerste doorkwam gevolgd door Overbeeke. Na een derde van de race had dit tweetal een voorsprong van vijf seconden op een groepje waaruit Mijwaart wist te ontsnappen en de aansluiting wist te vinden. Koopman reageerde direct, gaf extra gas en wist na 11 ronden op kop met een verschil van 0.3 seconden Mijwaart achter zich te houden en zijn 6e overwinning van het seizoen te boeken. In de tussenstand, met nog twee races te gaan, gaat Koopman aan de leiding
met een voorsprong van 39 punten.

Koopman: “De eerste race was misschien iets minder. Ik reed af en toe aan kop maar kon niet wegkomen. Daarna heb ik gezien de tussenstand geen risico’s meer genomen en me tevreden gesteld met P4. De tweede race heb ik constant op kop gereden. Toen ik Mijwaart dichterbij zag komen heb ik er een tandje bijgezet en kon hem voorblijven. Met dank aan Pearl-Gebben Racing die mijn Yamaha R3 weer uitstekend geprepareerd hadden.”

Uitslag race 1: 

  1. Overbeeke
  2. Mijwaart
  3. Bronkhorst
  4. Koopman

Uitslag race 2:

  1. Koopman
  2. Mijwaart
  3. Overbeeke

Tussenstand:

  1. Koopman
  2. Mijwaart
  3. Overbeeke

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.