klaar voor de start vv lemelerveld

Lemelerveld speelt het komende seizoen in de zondag tweede klasse L Noord. Trainer Richard Smit is ook het komende seizoen de eindverantwoordelijke. “Wij hopen komend seizoen over een iets bredere selectie te kunnen beschikken dan afgelopen seizoen. Er is één speler gestopt, maar er zullen twee of drie spelers vanuit A1 en/of het tweede team doorstromen naar de eerste selectie. We willen de lijn van afgelopen seizoen doortrekken en ons verder ontwikkelen in onze speelwijze”, zegt Smit.

“Dit houdt in dat we aanvallend voetbal proberen te spelen en tijdens wedstrijden het initiatief moeten proberen te krijgen. Dit moet door middel van goed positiespel en snelle balcirculatie vorm krijgen. We proberen de verdediging goed op orde te houden, zodat we niet te gemakkelijk tegen tegendoelpunten aan lopen. Iets dat ons afgelopen seizoen aardig is gelukt en ons ook het kampioenschap heeft gebracht, maar we realiseren ons dat zoiets in de tweede klasse ongetwijfeld moeilijker zal worden. Onze doelstelling voor het nieuwe seizoen is handhaving in de tweede klasse.

VV Lemelerveld heeft in het verleden twee keer de overstap gemaakt naar de tweede klasse om telkens ook direct weer te degraderen. Komend seizoen hoopt de vereniging er dus in te blijven. Lemelerveld is in Noord ingedeeld, dat betekent veel onbekende tegenstanders. Smit: Daardoor is het moeilijk in te schatten waar we, ten opzichte van de rest van de teams in deze tweede klasse, staan. Het is in ieder geval leuk om ook eens bij andere, nieuwe clubs te komen. Zonder de tegenstanders goed te kennen, schat ik VKW, Erica en Germanicus hoog in. VKW en Erica zijn gedegradeerd uit de eerste klasse en Germanicus is vorig jaar als derde geëindigd in de tweede klasse. Deze clubs zullen ook zeker een gooi doen naar het kampioenschap en promotie”, aldus Smit.

VV Lemelerveld

Klasse: 
Zondag 2L Noord

Vorig seizoen:
Zondag 3B Oost (1e)

Competitiestart:
24/09: Lemelerveld – Zuidwolde
01/10: Olyphia – Lemelerveld
08/10: Lemelerveld – Germanicus
15/10: Heerde – Lemelerveld

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.