junior rangers gaan weer de lemelerberg op

Ben jij tussen de 11 en 18 jaar en lijkt het jou ook leuk om Junior Ranger te zijn? Kom dan een keer vrijblijvend kennismaken.

Roofvogels tellen, otterverblijf bouwen, meehelpen bij een evenement, beschermen van zeldzame planten en dieren. Belangrijke klussen waar jij als Junior Ranger de boswachter bij kunt helpen. Zo help je een handje mee om de natuur te beschermen. En natuurlijk, ook niet onbelangrijk, je maakt gewoon heel veel lol met elkaar! Bovendien ga je aan het eind van het seizoen twee dagen op kamp midden in de natuur. Tijdens het kamp maak je samen met andere Junior Rangers eten en doe je allerlei leuke activiteiten, zoals vleermuizen spotten en nachttochten maken in een kano.

Een ochtend meehelpen?
Ben jij in je vrije tijd het liefst buiten bezig en vind je natuur belangrijk? Check of er een Junior Ranger in jou schuilgaat door een ochtend mee op pad te gaan. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Neem voor vragen contact op met Carin de Cloe van Landschap Overijssel via (0529) 408 407 of carin.decloe@landschapoverijssel.nl 

Over Junior Rangers 
Junior Rangers is een internationaal programma waarin jongeren meehelpen een natuurgebied te beheren en te behouden. Ze worden betrokken bij zoveel mogelijk facetten hiervan. In Nederland is het IVN de licentiehouder en zijn er al groepen in meerdere nationale landschappen. Junior Rangers is de eerste groep die niet in een nationaal landschap start. Landschap Overijssel zocht voor deze groep de samenwerking met het IVN. Zo kunnen de vrijwilligers van Landschap Overijssel ook gebruik maken van de ervaringen en kennis die het IVN heeft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.