jan de haan jeugdtoernooi h v kwiek dit jaar weer internationaal

Het is de commissie gelukt om Dortmund B jeugd naar Raalte te halen. Er zijn vele mailwisselingen geweest met Denemarken, maar helaas konden ze dit jaar niet naar Raalte komen. Hopelijk volgend jaar.

Vrijdag 22 september om 17.30 uur zullen ons C2 en E1 teams het toernooi aftrappen. Zij spelen ieder drie wedstrijden tegen teams van onze buurtverenigingen: Nieuw Heeten, Dalfsen en LHC .
C2 speelt haar wedstrijden in de Carmelhal, E1 in Tijenraan
De Top van de Nederlandse jeugd handbal komt naar Raalte.
Zaterdag 23 en zondag 24 september spelen onze A1, B1, C1 en D1 teams hun wedstrijden tegen nationale topteams.

Naast Klink Nijland Kwiek nemen Dortmund, Succes Schoonmaak VOC Amsterdam, West Friesland SEW Nibbixwoud, Venlo H.V. Quintus, uit Kwintsheul, VZV, CHS Raalte DSVD uit Deurningen, E&Ouit Emmen, en VVW uit deel aan het toernooi. De wedstrijden zullen gespeeld worden in Sporthal Tijenraan, de Carmel hal en de Rohdahal.

De toernooicommissie heeft een aantal duidelijke doelstellingen voor ogen:
• Promoten jeugdhandbal in de regio het door binnenhalen van topploegen uit Nederland en voor het derde jaar uit het Duitsland.
• Het bieden van tegenstand aan onze selectieteams, als voorbereiding voor de zaalcompetitie.
• De gemeente Raalte profileren als sportgemeente.
• Het toernooi wordt gespeeld in drie hallen. Namelijk Sporthal Tijenraan, de Rohdahal en het Carmel College. Door de geweldige samenwerking met Rohda kunnen we voor de warme maaltijd en het ontbijt gebruik maken van de Rohdakantine. Ook dit jaar hebben we voor de jeugd weer het zwembad afgehuurd.

Raalte heeft met de hallen en zwembad een geweldige ligging om dit toernooi te organiseren. Er komen veel mensen uit het westen dit weekend naar Raalte, zij mogen graag even naar het centrum gaan. Ook zijn er teams die overnachten in de hotels van Raalte.

Dit Jaar komen ook weer jonge scheidsrechters in opleiding van het NHV naar het Jan de Haan jeugdtoernooi.
In de opleiding wordt een structuur ontwikkeld die jeugdige scheidsrechters opleidt, begeleidt en stimuleert een carrière als scheidsrechter op te bouwen en zo te behouden. Op nationale en internationale toernooien worden cursisten ingezet om ervaring op te doen.

Door een systeem van talentherkenning en talentontwikkeling wil het Nederlands Handbal Verbond zorgen voor een totale verjonging en kwaliteitsverbetering van de arbitrage op alle niveaus.
Wij als vereniging zijn vinden het dan ook geweldig dat deze jonge groep naar Raalte komen. Zij kunnen geweldige wedstrijden fluiten op van verschillende leeftijden, en wij zij er erg mee geholpen dat het NHV ze bij ons toernooi laat fluiten.

Al met al een spetterende handbal weekend, vol met wedstrijden op top niveau.

Kom kijken en geniet

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.