het varkenshoff uit lemelerveld start crowdfundingsactie

Het Varkenshoff is de eerste stal in Nederland waarbij de varkens leven in een natuurlijke omgeving. Een primeur dus, voor de enthousiaste familie Noordman uit Lemelerveld. Annemarie Noordman: ”Wij hebben de eerste stap gemaakt voor onze varkens, maar nu hebben we hulp nodig van anderen om het helemaal af te maken. Daarom organiseren wij een crowdfundingsactie.”

Het Varkenshoff
De stal ‘Het Varkenshoff’ beschikt over veel daglicht en écht groen, zoals grote plantenbakken in de stal. De varkens in Het Varkenshoff hebben ruimte om te spelen, te wroeten en ander natuurlijk gedrag te vertonen. De varkens leven in leefgroepen en blijven als groep, van biggetje tot vleesvarken, bij elkaar. In Het Varkenshoff zijn ‘innovatieve technieken’ gecombineerd met het beste van de natuur. ”Alles om een goede leefomgeving voor onze varkens te creëren, maar wel met oog voor het milieu. Wij gaan voor een goed leven van het varken en (h)eerlijk vlees voor een eerlijke prijs.” Spreekt Annemarie trots over het bedrijf.

Borstels, douches en extra speelmateriaal
Het geld dat wordt opgehaald met de crowdfundingsactie, wordt goed geïnvesteerd. Familie Noordman wil graag borstels aanschaffen, zodat de varkens hun huid kunnen verzorgen. Ook willen zij douches realiseren, zodat de varkens lekker zich kunnen wassen en koelen. Tevens wordt er speelmateriaal voor de biggetjes aangeschaft met het ingezamelde geld. Vanaf de bezoekersruimte en via een wandelbrug zijn de varkens te bezichtigen. ”We willen graag een rolstoellift realiseren, zodat de bezoekersruimte en de wandelbrug voor iedereen toegankelijk zijn. Uiteraard staat er een passend bedankje tegenover iedere bijdrage.” Aldus Annemarie, die het bedrijf ook graag openstelt voor bezoekers.

Help de varkens van Het Varkenshoff
Help de familie Noordman om Het Varkenshoff verder te ontwikkelen. Kijk op staging2.doorgaan.nl/varkenshoff en help de varkens van Het Varkenshoff naar een nóg beter leven. Uiteraard is er voor iedere bijdrage een passende beloning. Denk hierbij aan kaarten voor de opening van Varkenshoff, een vleespakket, een excursie of gebruik van de ‘skybox’ in Het Varkenshoff. U kunt Het Varkenshoff nog tot 5 oktober a.s. helpen.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.