heeten maakt zich op voor ponyweek

Nieuw is de opstelling van de tenten op het Dorpsplein. De cafétent wordt als transparant onderkomen een echte blikvanger. Daarnaast krijgt de waren- en belevenismarkt tijdens de ponymarktdag ook een facelift. Zo zijn de voertuigen van de landbouwmechanisatiebeurs nu te bewonderen in een deel van de Dorpsstraat.
De grote publiekstrekkers blijven de ponymarktdag, waar het 55 jaar geleden allemaal mee begon, op woensdag 27 september, de vlooienmarkt op vrijdag 29 september en het Pleinpopfestival op zaterdag 30 september. Over de aanvoer van het aantal pony’s heeft Reimert goede verwachtingen. “We kijken ieder jaar met schuine ogen naar de markten elders in ons land. In Bemmel en Elst is dit jaar de aanvoer van viervoeters fors gestegen en de prijzen lagen daar ook hoog. Dat laatste is heel gunstig voor onze markt, want dan wordt er ook gehandeld. Maar je moet natuurlijk wel reëel zijn. De aantallen van 1500 tot 1600 dieren, zoals we die in het verleden wel eens gehad hebben, zullen niet meer terugkomen. Met vijf- tot zes honderd pony’s zijn we ook dik tevreden.”

Fietsveldtocht
Reimert noemt de vorig jaar in het leven geroepen Ekidenloop, een Japanse marathonestafetteloop op de eerste zaterdag van de ponyfeestweek (23 september) een schot in de roos. “Het deelnemersveld is al ver boven verwachting dus dat belooft nog wat voor de komende edities”. Op zondag 24 september kunnen mountainbikers tussen 9.00 en 10.00 uur starten aan de Fietsveldtocht. Er zijn routes uitgezet van 35 en 60 kilometer. Deze voeren over zand- en bospaden, single-trackroutes en landweggetjes. “In principe kan iedereen meedoen”, vertelt Anton Berends namens de organisatie. “Onze toertocht is niet op snelheid gebaseerd. Het is geen wedstrijd.” De deelnamekosten bedragen 5 euro per persoon inclusief consumptiemunt. Kinderen tot en met groep acht van de basisschool kunnen onder begeleiding gratis meedoen. Een fietshelm is verplicht. Voor meer info: staging2.atbheeten.nl

Motorclub MC Free Wheels houdt op zondag 24 september haar jaarlijkse Ponymotortoertocht. De routes van 140 en 200 kilometer voeren dit jaar door de Achterhoek. De inschrijving is zondag tussen 9.00 en 12.00 uur bij Brasserie Dert13N aan de Dorpsstraat in Heeten. Voor meer info: Marcel Logtenberg, tel: 0572-380826, e- mail: marcelencisca@hetnet.nl of staging2.mcfreewheels.nl.

Cabaretavond
Tijdens de Ponymarkt op woensdag 27 september (aanvang om 5.30 uur) vindt ook weer de Landbouw Relatie- en Innovatiebeurs plaats. Het is een beurs met stand en kraampjes in en rondom de feesttent op het Dorpsplein die in het teken staat van netwerken en innovatie in de landbouwsector en bedoeld voor Sallandse landbouwers uit alle sectoren. Het thema is: ‘Verbinden’. In dat kader zijn er tal van sprekers die lezingen en presentaties verzorgen. De landbouwbeurs begint om 10.30 uur. Het programma van woensdag wordt afgesloten met de vijfde editie van de cabaretavond. Aanvang is om 20.30 uur. Onder leiding van regisseurs Frank Koerkamp en Anneke Temmink worden onder andere bekende Heetenaren op de hak genomen.” Wij zijn er niet op uit om iemand voor schut te zetten”, laat Frank weten. “We houden het netjes. Maar de humor spettert er van af.”
Donderdagavond om 18.00 uur begint de Trends4All-beurs die in het teken staat van Bourgondisch Heeten. Om 21.00 uur start het Heeten Café.

Poar Neem’n
Op vrijdag volgt vanaf 7.00 uur de jaarlijkse Vlooienmarkt. Vanaf 14.00 uur is er muziek in de tent van de feestband Fragment (onder andere jaarlijks te gast op de Zwarte Cross). De Poar Neem’n Roadshow zorgt voor melig vermaak. Feest-DJ Hessel verzorgt de verdere muzikale invulling. Ook staat vanaf 17.00 uur de tweede editie van ‘Smakelijk (H)eten’ op het programma, opnieuw verzorgd door de plaatselijke horeca, te weten: café restaurant De Molenhoek, FoodsTaste, café restaurant Reimink en Brasserie Dert13N. De vier ondernemers presenteren hun specialiteiten.
Op zaterdag 30 september volgt een nieuwe editie van Pleinpop. Dit jaar staan er optredens op het programma van DJ Paul Elstak (‘the godfather of hardcore’), DJ Tony Junior (dance), The Guilty Six (feestband die zich richt op ‘guilty pleasures’), Beatcrooks (dance) en Vegas Music (pop/rockcovers). Reimert heeft grote verwachtingen wat betreft het aantal bezoekers. “We mikken op ongeveer 1800 tot 2000 bezoekers.” Op de vraag waarom niet eens weer een landelijke topper naar Heeten gehaald wordt, zegt hij: “We hebben een feestweek met een regionale uitstraling. Dat geldt ook voor deze avond. Daar voelen wij ons prima bij. We willen wel graag de jeugd van 16-18 jaar meer bij dit festival betrekken. Om die reden hebben we de toegangsprijs drastisch verlaagd van 12,50 naar 6,50 euro. Aan de kassa betaalt men 10 euro.”

Hele gezin
Het zondagprogramma begint om 10.30 uur met de Oldtimertoertochten voor auto’s, vrachtwagens, motoren, brommers, solexen en tractoren. Voor elke categorie is een route uitgezet. De start van de toertocht is om 11.00 uur. De deelnemende voertuigen zijn overigens al vanaf 9.00 uur te bezichtigen. Vanaf 15.00 volgt een defilé van alle klassiekers door een deel van het dorp. Iedereen met een oldtimer kan meedoen. Aanmelden via staging2.oldebrommersheeten.nl of op 1 oktober vanaf 9.00 uur bij de verzamelplaats. De zondagmiddag staat in het teken van het hele gezin. Van 12.30 tot 14.00 uur kan men starten aan de Germania Fietstoertocht. Mannenkoor Germania verzorgt ook een optreden. Om 13.00 uur begint Heeten’s got Talent. Voor de kinderen is er van alles te doen. Zo wordt onder andere gezorgd voor een superglijbaan, een snelheidsdoel, een ballenbad en een springkussen. Vanaf 15.15 uur wordt de Ponyweek afgesloten met een Oktoberfest met medewerking van Wahnsin.

Het programma is zo uitgebreid dat niet eens genoeg ruimte hebben om alles te benoemen. Voor een totaaloverzicht zie staging2.ponyweek.nl

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.