hans de kort rondweg de zegge vii

Nu wil Wagenmans, voor een bedrag van één miljoen euro, zelfs een totaal overbodige rondweg aanleggen. Een zinloze weg, die een enorme druk zal uitoefenen op het aansluitende natuurgebied.
Dat de dames Bentinck van Schoonheten daartegen bezwaar zullen aantekenen begrijp ik heel goed. Dat zij niet zijn vergeten dat b&w de Zegge VII er bij de Raad van State hebben doorgedrukt, door flagrant te liegen dat de verkoop van 4,5 hectare bedrijventerrein aan JUMBO gewaarborgd was, ligt voor de hand.

Ik ga er vanuit dat ook nu weer met de waarheid wordt gesold. Ook nu zal wel weer het “er is een enorme animo bij bedrijven zich hier te vestigen-argument” te berde worden gebracht.
Waar kennen we dit argument ook al weer van? Oh ja, dat werd in 2003 al gebruikt voor het ontwikkelen van de Zegge VII, evenals vorig jaar bij de aankoop die 2,7 hectare grond van het voormalige pluimveebedrijf Te Wierik. En nu dus weer datzelfde argument voor de aanleg van een overbodige rondweg.

Waarom zouden we b&w nu opeens wél geloven? Een gemeente waar, als het zo uitkomt, burgers evident worden belogen. En geloof me, ik weet uit ervaring waar ik het over heb.
Er was eens een programma dat heette “De Leugen Regeert”. Het wordt tijd dat dit weer uit de mottenkist wordt gehaald. Er is genoeg stof voor vele uitzendingen, lijkt mij.

Ik vrees dat het Wagenmans, met handjeklap, opnieuw zal lukken het met de collegefracties op een akkoordje te gooien. In handjeklap is hij immers zeer bedreven. Het is een kenmerkend gebaar van een veehandelaar.

Hans de Kort
Raalte

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.