feestelijke dertigste editie grassparty

Vrijdag 1 september wordt het feest volgens traditie afgetrapt met de kinderspelen. Vervolgens zullen de straten van Herfte en Wijthmen met elkaar de strijd aan gaan. Op vrijdagavond staat er een quiz op het programma die overgoten is met een saus van 30 jaar Grassparty. Hierna kunnen voetjes van de vloer, de band Bad Shoes zal in samenwerking met DJ Kappa de tent op zijn kop zetten!

Op zaterdag staan de motor- en trekkertoertochten weer op het programma. Na afloop van de tocht is er bij de feesttent de mogelijkheid om de voertuigen van dichtbij te bekijken en een praatje te maken met bezitters/liefhebbers. Ook wordt er zaterdag weer gestreden om de beker van het beachvolleybaltoernooi. ’s Avonds zullen DJ Kappa en de band The Guilty Six het publiek in de tent in extase brengen.

Met de Red Horse trailrun komen de sportievelingen op zondag wederom aan hun trekken. De start en finish is op het feestterrein. Deze prestatieloop dwars door de natuur en de omgeving van de Wijthmenerplas, is toegankelijk voor iedereen. De deelnemers kunnen kiezen uit een, twee of drie ronden (circa 3 km per ronde). De opbrengst van de trailrun komt geheel ten goede aan de Red Horse Company.

Voorts staat er zondagmorgen een fietstocht (40 km) op het programma, die leidt langs mooie bossen en landerijen. Het vertrek is om 11.30 uur vanaf het evenemententerrein. De inschrijving ( in feesttent) sluit om 11.00 uur.

Zondagmiddag is er muzikaal spektakel met toppers van toen. In de 30 jaar dat de Grassparty bestaat, is er al vaak een playbackshow gehouden. Op zondagmiddag zullen de echte toppers hun kunsten nogmaals vertonen. Daarnaast verzorgt Dick van Dijk die middag een demonstratie schapendrijven. Om het weekend feestelijk af te sluiten, staat er op zondagmiddag ook een band op het programma. Straight on Stage zal het weekend afsluiten, uiteraard in samenwerking met de huis-DJ’s.

Historie
De eerste Grassparty werd 30 jaar geleden bij de Wijthmenerplas op touw gezet door een aantal jongeren. Van meet af aan was het feest een groot succes, vooral omdat het voor jong en oud opgezet was. Door geluidsoverlast was de Grassparty echter genoodzaakt te verhuizen naar de Eierweg in Wijthmen. Ook daar was de standplaats van de Grassparty geen lang leven beschoren. Het feest kreeg uiteindelijk een vaste locatie aan de Heinoseweg tegenover Café Restaurant de Mol. De Grassparty vindt traditiegetrouw in het eerste weekend van september plaats. Vaste activiteiten zijn onder andere een playbackshow, optredens van artiesten en de oude tractorenrit.

Zie verder: staging2.grassparty.nl

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.