fantastische jubileumavond vnm de vechtstreek

Voorzitter Hein Kuijper blikte terug op de afgelopen decennia en gaf aan wat de plannen van de vereniging zijn voor de toekomst. Ook was er de presentatie van het jubileumboek, waaraan vele leden een bijdrage in teksten en/of foto’s een bijdrage hebben geleverd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Ronald Bakker, de zoon van Koop Bakker, medeoprichter van De Vechtstreek. Helaas kon Koop Bakker zelf niet aanwezig zijn in verband met leeftijd en gezondheid. Ook Minie de Wilde en Theo Boevenbrink van het Jan en Minie de Wilde Fonds kregen het jubileumboek uitgereikt, omdat het fonds het uitbrengen van het boek financieel gesteund heeft.

Daarna was het woord aan Siegfried Woldhek, oud-inwoner van Ommen, oud-directeur van Vogelbescherming Nederland en van het Wereld Natuur Fonds. Tegenwoordig is hij illustrator en genomineerd voor de Cultuurprijs 2017 van Overijssel. In zijn jonge jaren leverde hij illustratieve bijdragen aan het verenigingsblad van De Vechtstreek. Zijn motto: natuurbescherming is niet alleen iets groots, maar begint dicht bij huis. Kleine, lokale organisaties zijn dus weldegelijk van belang.

Na de officiële woorden was het tijd voor Henk Ruiter die zijn vogelvriend Hans Dorrestijn gevraagd had voor een gezamenlijk optreden op deze bijzondere avond. Op zijn onnavolgbare manier vertelde Dorrestijn over zijn ellendige jeugd en andere ongemakken, waarna liedjes en verhalen over vogels aan de beurt waren. Dorrestijn kreeg de zaal zo ver dat in canon het bekende lied over de wielewaal gezongen werd. Na afloop van de fantastische avond, daar was iedereen het over eens, kon nog nagepraat worden in de foyer en mochten alle leden een jubileumboek mee naar huis nemen.

Op zaterdag konden belangstellenden de vorderingen van Vlindertuin bij de Kinderboerderij bekijken. Vanwege het fraaie nazomerweer waren er nog vele soorten vlinders te zien. Daarna was er een excursie door Het Laar, waarbij als eerbetoon aan Frans van Elburg, een van de oprichters van De Vechtstreek, het Bankje van Van Elburg, bezocht werd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.