erve slendebroek opent deuren voor publiek

Deze dag zal in het teken staan van de unieke Erve Slendebroek A2-Zuivel. Verder vertellen diverse standhouders door middel van pitches en persoonlijke gesprekken graag meer over het verhaal achter het zuivelproduct.

A2-zuivel is uniek vanwege een andere eiwitsamenstelling dan de reguliere melkproducten. A2-melk blijkt vaak een gunstige invloed te hebben op de spijsvertering van veel mensen die reguliere koemelk moeilijk verdragen. De verwachting is dat A2-melk in de toekomst een duurzaam en natuurlijk alternatief zal blijken te zijn voor plantaardige melkvervangers zoals bijv. sojamelk of amandelmelk, en voor mensen die nu kiezen voor geiten- of schapenmelk om toch belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

In verschillende andere landen zoals India, Canada en de U.S.A. is de A2-melk de laatste jaren erg populair geworden. Ook in Engeland is A2-melk gewoon te koop in de supermarkt en in Nieuw-Zeeland en Australië is het marktaandeel van A2-melk in slechts een tiental jaren al uitgegroeid tot 9 procent in 2015. In Nederland staat het scheiden van A1- en A2-melkstroom en de verwerking hiervan nog in de kinderschoenen. Hoewel het in Nederland nog onbekend is, is de kans aanwezig dat ook hier een sterk toenemende vraag naar dit product zal ontstaan, zeker ook omdat de consument voortdurend op zoek is naar nieuwe manieren om gezond te eten en te drinken.

Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud:
• Diverse rondleidingen over het bedrijf
• Springkussen, boeren fotoshoot, kruiwagen- en skelterrace
• Markt met diverse interessante streekproducenten

En natuurlijk is er van alles te proeven! Erve Slendebroek is de enige in de regio die een breed assortiment A2 zuivel aanbiedt. Hun producten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel en op enkele plekken in Zwolle, maar ze zijn opzoek naar verkooppunten in de regio. De boerderij bevindt zich aan de noordkant van Laag Zuthem aan de Kanaalweg en bestaat dus meer dan 150 jaar. Navigatiesystemen hebben wat moeite met het adres. U vindt het door buiten Laag Zuthem de Langeslag te blijven volgen, ook wanneer het overgaat in alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. De Langeslag gaat van zelf over in Kanaalweg.

Zuivelboerderij Erve-Slendebroek vindt u op het ‘drielandenpunt’ van de gemeenten Dalfsen, Raalte en Zwolle.
Kanaalweg 20
8013 PC Zwolle
info@erve-slendebroek.nl
0529 – 401 908

Meer informatie:
http://staging2.erve-slendebroek.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.