erfgoedshow vooruitboeren bezoeken wijhe

De Rankenberg is een bijzondere IJsselhoeve. De boerderij uit 1618 is één van de oudsten van de streek. Het pand wordt momenteel met steun van de provincie Overijssel gerestaureerd.

De show is gebaseerd op de tientallen gesprekken die historicus Ewout van der Horst had met boeren, boerinnen en aanverwante beroepsgroepen over de veranderingen binnen de agrarische sector. De komst van bijvoorbeeld de melkmachine en de trekker betekende een grote omslag in de agrarische bedrijfsvoering en het leven van de mensen zelf.

Via het online platform MijnStadMijnDorp zijn honderden verhalen, films en foto’s gepubliceerd die een persoonlijk kijkje bieden in het naoorlogse boerenleven in Overijssel. In het boek Vooruitboeren beschrijven de onderzoekers hoe het boeren vanuit traditie veranderde in agrarisch ondernemerschap.
De band Muppetstuff schreef op basis van de interviews een serie liedjes, die ze tijdens de erfgoedshow live lieten horen. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting IJsselhoeven en de Historische Vereniging Wijhe.

Kijk voor meer informatie op staging2.vooruitboeren.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.