drents dorp wint dorpsvernieuwingsprijs in hoonhorst

De kern Hoonhorst won in 2015 de dorpsvernieuwingsprijs en dong daarna mee naar de Europese dorpsvernieuwingsprijs. De kandidaten waren dorpen die werken aan initiatieven die de leefbaarheid – voor nu en in de toekomst – vergroten. De winnaar werd zaterdag bekend gemaakt tijdens een inhoudelijk programma.

Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen reikte de prijs uit. “Ik weet nog goed hoe spannend het was toen Hoonhorst in 2015 in de race was”, memoreert van Leeuwen. “Deze dorpsvernieuwingsprijs is heel belangrijk voor een dorp c.q. kern. Het is vooral belangrijk om een dorp leefbaar te houden. Hoonhorst had toen ingezet op een aantal projecten zoals glasvezel in het buitengebied, burenhulp (het noaberschap) et cetera. Het heeft Hoonhorst veel gebracht.”

De jury was onder de indruk van de toekomstvisie van het dorp Witteveen. Het juryrapport luidde: ‘Witteveen is een actief dorp waar heel veel mensen bij betrokken zijn. De energie spat er vanaf en de samenhorigheid is erg groot. Witteveen heeft een sterk netwerk met een stuurgroep waar veel netwerken onder hangen en ook waar op vernieuwende wijze wordt samengewerkt met naburige dorpen, gemeentes en provincies. Wij hebben jullie als vrijwilligers bijna als professionals ervaren bij ons bezoek.” Een goede tweede werd het Gelderse Beltrum, het Groningse Garnwerd werd eervol derde. De drie dorpen lieten 25 kandidaten achter zich in de strijd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.