dna van dalfsen verzameling in schatkist

De wethouder en de vijf vertegenwoordigers van de vijf kernen ontvangen dan vijf schatkisten. Deze schatkisten worden verdeeld over de kernen en de vertegenwoordigers Gees Bartels (Nieuwleusen), Willie van Oenen (Oudleusen), Rien de Greef (Lemelerveld), Wim Schrijver (Hoonhorst) en Henk van der Beeke (Dalfsen). Zij zien erop toe dat de eigenheid van Dalfsen in kaart gebracht wordt door verhalen te verzamelen die bepalend zijn voor het culturele en geschiedkundige DNA van de gemeente.

De schatkist van Dalfsen komt om 11.15 uur op het voorplein van Kasteel Rechteren aan. En de verhalen kunnen op een speciale briefkaart, maar ook op een eigen A4’tje geschreven en ingeleverd worden door iedereen die wat weet te vertellen. “Wij bekijken dan gezamenlijk welke verhalen en objecten geschikt zijn om de geschiedenis van de gemeente te vertellen en middels tentoonstellingen zichtbaar te maken”, laat de werkgroep Open Monumentendag weten.

“Iedereen mag een pareltje toevoegen aan de schatkist van Dalfsen. Want de Schat van Dalfsen is niet alleen tastbaar. Het zijn ook de anekdotes en verhalen van vroeger die jij weet te vertellen. Of jouw vragen over de geschiedenis die de gemeente Dalfsen gevormd heeft. Wij bekijken dan gezamenlijk met andere werkgroepen, zoals Historische Kring Dalfsen en Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger welke verhalen en objecten geschikt zijn om de geschiedenis van de gemeente te vertellen en middels tentoonstellingen zichtbaar te maken.”

Ieder jaar wordt een kern van Dalfsen in de schijnwerpers gezet en na Oudleusen en Lemelerveld heeft de organisatie van Proef Dalfsen dit jaar gekozen voor Nieuwleusen, met als titel: ‘Dalfsen proeft Nieuwleusen’. In het uitgebrachte magazine van Proef Dalfsen staat wat er allemaal te doen is en daaraan wordt toegevoegd dat museum Spijkerman (Hessenweg 30) ook geopend is. Daarbij wordt in iedere kern op ludieke wijze aandacht gegeven aan het ‘DNA van Dalfsen’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.