diamanten huwelijk voor heinos echtpaar braakman dijk

Gerrit (83 jaar) werd geboren in Heino op 11 november 1933. Hij groeide op, samen met zijn oudere broer, op de boerderij onder aan de Ganzepan. Het boerenbloed zat in de beide broers. Ze zijn alle twee boer geworden; Gerrit op zijn ouderlijk erf. Het omgaan met dieren is nog steeds zijn passie.

Mina (84 jaar) werd geboren in Dalfsen op 3 september 1933. Zij is opgegroeid, als jongste in een gezin van vijf meiden, op de boerderij in de Marshoek te Dalfsen. Zowel op het ouderlijk huis als later in haar huwelijk, hielp ze mee met de werkzaamheden op en rond de boerderij.

Toen ze 18 jaar oud waren leerden ze elkaar kennen op de zangavond in Dalfsen. Ze hebben vijf jaar verkering gehad voor ze gingen trouwen. De twee kregen samen 3 zonen en 3 dochters. Inmiddels hebben ze 23 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen. Ze wonen nog zelfstandig in een huis naast de boerderij waar Gerrit is geboren. In het ouderlijk huis woont nu een zoon met zijn gezin, daarnaast een kleindochter met haar gezin; twee opvolgende generaties. Dat de familie zo dicht bij hen woont, vinden ze erg fijn.

Ze kunnen erg genieten van de kinderen en kleinkinderen. Zo wordt er ieder jaar een familieweekend georganiseerd rond de verjaardag van Mina, waar iedereen graag komt en het erg gezellig is. Ondanks hun leeftijd zijn ze nog erg actief met onder andere bezoekjes brengen, het verzorgen van de dieren, fietsen en andere uitstapjes. Gerrit en Mina zijn dankbaar en zien hun geluk als zegen van God. “Wij zijn God dankbaar voor ons rijk gezegende leven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.