de schouw in raalte pakt uit tijdens burendag

Op een klein pleintje ter hoogte van de nummer 57-61 aan De Schouw stonden jaren lang 3 boompjes, beheerd door de gemeente. Toen de boompjes hun beste tijd hadden gehad besloot de gemeente de boompjes te verwijderen en te vervangen met stoeptegels. Een kille en saaie aanblik was het gevolg. Na overleg met de gemeente mocht de buurt zelf boompjes neerzetten, zolang het maar verplaatsbaar was.
Drie betonnen vee drinkbakken werden opgekocht bij een boer en met een likje verf iets opgeknapt. Zand en boompjes er in en het aanzicht was al vele malen beter.

Nu jaren later bleken de bonnen bakken niet zo’n succes want door de groei van de boompjes en de vorst waren er ondertussen flinke scheuren gekomen in de bakken. Hoog tijd voor wat nieuws. Omdat het kleine pleintje veelvuldige gebruikt wordt door de kleine kinderen in de straat om te spelen en rondjes te fietsen en daardoor ook regelmatig een samenkomst plek is voor de buren, werd dit mede een belangrijk item in de plannen om de bakken te vervangen. Het moest gezellig en praktisch zijn.

“Al jaren lang houden we aan de Schouw 49 t/m 69 een buurtfeest in september. De eerder gemaakte plannen om gewoon een leuk uitje op de fiets te maken werden al snel omgesmolten om Burendag aan te grijpen om de bloembakken te vervangen en het pleintje een flinke boost te geven. Het gevolg was dat er allemaal ideeën op tafel kwamen en de hele straat ging meedenken. Met stoepkrijt hebben we verschillende ideeën uitgetekend op het pleintje en werden ook het Oranje Fonds en de gemeente aangeschreven.”

Zowel het Oranje Fonds als de gemeente Raalte reageerden enthousiast op de plannen en wilden graag meewerken om de plannen tot uitvoering te kunnen brengen. “Een geweldig uitgewerkt plan” aldus de gemeente welke na afloop graag beeldmateriaal wilde ontvangen om het als voorbeeld te gebruiken voor andere inwoners binnen de gemeente.

“Uiteindelijk hebben we een fantastische dag samen gehad. Iedereen werkte hard mee en is er een prachtig resultaat neergezet; Drie mooie houten bloembakken waarbij de middelste met een bankje is uitgerust. Onkruid is gewied, de hogedrukspuit heeft zijn werk gedaan en links en recht is er in de tuinen wat snoeiwerk gedaan. Natuurlijk was er ook vertier voor de kinderen, kregen we nog een leuke demonstratie honden behendigheid van buren en werd er uiteraard ook gezorgd voor de innerlijke mens.”

“Volgend jaar gaan we het zeker weer op deze manier aanpakken. Iedereen heeft er baat bij. Het verbindt de buurt veel meer, iedereen voelt zich verantwoordelijk voor het resultaat, de gemeente heeft minder omkijken naar de straat en je hebt een fantastische dag samen.”

“Wij zelf vinden dat we burendag hebben gebruikt zoals het bedoeld is. De gemeente was enthousiast over onze plannen en omdat we zelf enorm trots zijn op het resultaat.” Verteld Arnold Roolvink.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.