de overheid gaat digitaal u ook

De overheid verplicht de burgers bijna om digitaler te worden. Voor mensen die minder digitaal zijn en meer uitleg willen krijgen over ‘de digitale overheid’ hoe onder andere de berichtenbox werkt kunt u donderdag 21 september een speciale beginnerscursus Digisterker volgen. Deze cursus zal plaats vinden in de Bibliotheek in Raalte. 

Wat komt er aan bod in de cursus?
U leert hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken maar ook hoe u bij uw Berichtenbox komt.

Cursusinformatie
De cursus duurt vier dagdelen. U maakt onder begeleiding en in een kleine groep van deelnemers gebruik van computers van de Bibliotheek Salland in de vestiging Raalte. De cursus is voor inwoners van Raalte die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. Deelname is gratis, maar wees er wel snel bij, want ‘vol is vol’. Wel vragen we u een bijdrage van € 15,00 voor het bijbehorende cursusboek en de koffie.

Data: donderdagochtend 21 en 28 september, 5 en 12 oktober
Tijd: 09.30-11.45 uur
Plaats: de Bibliotheek Salland, Passage 6, Raalte

Aanmelden kan bij de Bibliotheek via 0572-36 36 37 of via e-mail bij digisterker@bibliotheeksalland.nl o.v.v Digisterker

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.