d66 vraagt aandacht voor stimulans bij het scheiden van huishoudelijk afval

Ook laat hij weten dat de inwoners nadrukkelijker moeten worden betrokken bij de keuzes die voor de toekomst gemaakt gaan worden. Weliswaar is het 8-wekelijks ophalen van de grijze container nu van de baan, maar daarmee is het probleem niet opgelost. In 2019 wordt het huidig systeem geëvalueerd. Moorman vindt dat de inwoners nadrukkelijk bij die evaluatie en de mogelijke alternatieven betrokken moeten worden.

Verder kwam uit de reacties van de inwoners naar voren dat met name (incontinentie) luiers een probleem vormen bij de afvalinzameling. Er zijn heel veel initiatieven om deze afvalstroom apart in te zamelen en te verwerken. Volgens D66 moet de gemeente actief op zoek naar die alternatieven om deze in Raalte in te voeren.

Verder gaat de ROVA dit najaar met een proef van start om het afvalscheidingsgedrag van de inwoners positief te beïnvloeden. Daarbij wordt nagegaan hoe inwoners op een regelmatige, aansprekende en directe manier feedback op hun scheidingsresultaten kan worden gegeven. D66 wil dat de gemeente bij deze proef aanhaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.