buurtbusvereniging salland goed op dreef

De lijnen worden op verzoek van de Provincie opgezet, die enerzijds onrendabele grote buslijnen stopt, maar anderzijds zich wil inspannen om het platteland wel bereikbaar te houden met een vorm van Openbaar vervoer. De buurtbussen rijden straks een vaste route, volgens een vaststaande dienstregeling.

De route Olst-Raalte (die rekening houdt met de begintijd van het Carmelcollege) wordt een 1,5 uursdienst. Dat houdt in dat je één keer per 1,5 uur kan opstappen. De route gaat van Olst, via Boskamp, Eikelhof, Wesepe (met een overstap op de grote lijndienst die snel naar Raalte rijdt) via Heeten naar Raalte. Snel naar Raalte gaat dus met een overstap, blijf je zitten dan rijd je via Heeten naar Raalte. Einspunt is het station in Raalte.

De route Heeten-Deventer wordt een uursdienst. Dat houdt in dat je ieder uur kan opstappen, volgens een vaste dienstregeling. De route gaat van Heeten centrum naar het ziekenhuis Deventer en vervolgens naar Deventer station.
U kunt straks met de buurtbus mee door gebruik te maken van een OV chipkaart.

Tijdens de eerste Verenigingsvergadering werd het acht man sterke bestuur gepresenteerd, evenals de planners, de coördinatoren en het logo. Aan vrijwillige inzet geen gebrek, al kunnen er natuurlijk altijd nog mensen bij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.