Home / archiefcentraal / burgerbelangen vooral jonge gezinnen en ouderen de dupe van verlaging ophaalfrequentie

burgerbelangen vooral jonge gezinnen en ouderen de dupe van verlaging ophaalfrequentie

“Uit de cijfers blijkt dat pakweg 5000 huishoudens vaker dan zes keer per jaar de container met restafval aan de weg zet. Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten dat dit voor een groot deel huishoudens met kinderen zijn. En vergeet ook niet de ouderen met incontinentieproblemen, of de minder validen”, aldus Ben Nijboer van BurgerBelangen.

BurgerBelangen vind het trouwens vreemd dat juist nu wordt voorgesteld om richting ‘omgekeerd inzamelen’ te gaan. Uit de stukken blijkt immers dat Raalte op alle fronten goed op schema ligt om aan alle richtlijnen te gaan voldoen. In 2014 werd nog maar 61% van het afval hergebruik, vorig jaar was dat al 70% dus zijn er volop kansen op in 2020 op 70% te komen. “Dus is er geen echte urgentie om inwoners extra te dwingen er een schep bovenop te doen. Met een beetje creativiteit kun je veel inwoners ook wel op een positieve manier verleiden om aan afvalscheiding te doen, zonder deze gezinnen in de problemen te brengen”.

Overigens is de fractie wel blij met het gratis maken van de afvoer van GFT-afval en de compensatie voor de mensen in het buitengebied voor het feit dat daar geen groene containers worden opgehaald. “We hebben dat vorig jaar als BurgerBelangen al voorgesteld, maar dat werd toen afgewezen omdat het niet uitvoerbaar zou zijn. Het kan dus wél. We zijn blij dat dit nu alsnog is opgepakt”.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.