burgerbelangen stelt vragen over problemen bij hulp jeugdzorg

Steeds meer kinderen kloppen aan bij jeugdzorg. De oorzaken zijn diverse problemen, zoals vechtscheidingen, kindermishandeling, verslaafde jongeren, verslaafde ouders en suïcidaal gedrag. Dit veroorzaakt een groeiende vraag naar specialistische GGZ-hulp. Hierdoor ontstaan wachtlijsten, omdat er onvoldoende professionele hulp en onvoldoende budget beschikbaar is.

Gemeentebelangen vindt dat juist de meest kwetsbare jongeren die specialistische GGZ-hulp nodig hebben, snel en adequaat moeten worden geholpen. Op deze manier verslechtert hun situatie niet, maar is er juist weer een aanzet tot verbetering. Niet alleen jongeren zelf zijn gebaat bij goede hulp, maar ook het gezin en de maatschappij.

De partij heeft aan de wethouder gevraagd hoeveel jongeren er momenteel in de regio IJsselland op de wachtlijst staan en wat de gemiddelde wachttijden zijn. Daarnaast is Gemeentebelangen benieuwd naar wat er gedaan wordt om tijdens de wachttijd deze kwetsbare GGZ jongeren te begeleiden of op te vangen. Om personele problemen op te vangen, adviseert Gemeentebelangen om professionele hulp voor GGZ jongeren buiten de regio in te kopen.

Gemeentebelangen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.