brett spoorloper

Algoritmes vloeien in big data, zelfs het voorspellen van incidenten gaat tot de mogelijkheden behoren, zo droomt de datascientist van het ProRail DataLab. Hij ontwikkelde een ‘predictor for tresspassers, a dynamic application that displays daily hotspots through a dashboard’.

Toe maar.

Zelf denk ik dat het leeuwendeel van de vertragingen wordt veroorzaakt door procedures en protocollen die opgestart worden na een melding. Treinen rijden nog gedurende lange tijd stapvoets langs een ‘hotspot’ terwijl de bramenplukker zijn jam al bijna klaar heeft en de wandelaar al weer thuis met zijn benen op tafel ligt.

Vanuit mijn raam gezien maakt ProRail ook nog andere vorderingen. De spoorbeheerder vervangt overwegen door viaducten of tunnels, plaatst hekken en verdubbelt sporen. Het traject Zwolle-Den Haag is bijvoorbeeld geheel overweg- en spoorlopervrij. Op de Veluwe daarentegen laat iedereen bij voorkeur zijn hond uit vlak langs de spoorbaan en razen treinen dagelijks tientallen keren met 140 km/u rakelings langs perrons van bijvoorbeeld Nunspeet en Ermelo.
Om te voorspellen dat dit wel eens fout kan gaan heb je echt geen big data nodig.

staging2.brettsnap.nl 
brettcolumn@hotmail.com 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.