brett querelle

Hun gezichten stonden op onweer. Lag het aan het weer? Het regende pijpenstelen. Of was het een sluimerend relatieconflict, dat door vermoeidheid aan de oppervlakte kwam? Richting Nijmegen rijdend sloeg de ijzige stilte om in een ruzie van jewelste. Door mijn spaanplaten deur hoorde ik de Franse woorden rollen en steken.

Als er één ding is waarin ik mezelf overschat dan is het wel de beheersing van de Franse taal. Zo hoorde ik de vrouw schreeuwen, althans dat dacht ik, dat hij een nare besmettelijke ziekte zou oplopen als hij samen met zijn jonge dames en vier kazen in het groene gerechtsgebouw zou gaan wonen. Imbécile! De man liet het er niet bij zitten natuurlijk. Hij ging haar begraven in de tuin, met een automatische lepel, waarna hij op donderdag de kinderen, samen met de konijnen en de ezels, op de markt zou verkopen. Salope!

In Roosendaal stapten ze over op de trein naar Brussel. Natte bladeren krulden over het koude perron. ‘L’ Automne’ kwam vroeg dit jaar.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.